facebook

Українцям розповіли, що негайно слід зробити, якщо банкомат “з’їв“ карту

Очевидно в кожного, хто вже тривалий час користується послугами банкомату, траплялися такі неприємні історії, коли банкомат “з’їв” карту. Бити банкомат кулаками і лаяти його нецензурно не потрібно: це не допоможе вам повернути карту з вашими накопиченнями. Замість цього потрібно вдатися до іншого алгоритму дій.

Що радять фахівці

  • В першу чергу, потрібно спробувати натиснути на кнопку “Скасувати” і потримати її кілька секунд. Це примусове скасування операції, і банкомат може повернути вам карту.
  • Якщо це не допомогло, доведеться залишитися поруч із банкоматом ще хвилин на 20. Він може знову почати роботу. Тому варто пожертвувати своїм часом.
  • Якщо банкомат не віддав вам карту і не подає ніяких “ознак життя”, то доведеться телефонувати в банк, який є власником цього банкомату. Як правило, телефон для контакту, є на самому банкоматі – з цим не повинно виникнути труднощів. Якщо ж банкомат знаходиться в самій будівлі банку, то потрібно звернутися до його співробітників.

Далі – можливі варіанти: карту “з’їв” банкомат вашого “рідного” банку або чужого банку.

Як вчинити, якщо картку “з’їв” банкомат вашого банку

  • Треба зателефонувати за вказаним номером і повідомити, що сталося. При цьому назвіть свої дані і дані своєї карти. Швидше за все, вам поставлять контрольне запитання. На нього потрібно відповісти. Тоді співробітник банку розповість, що вам потрібно робити.
  • Крім того, фахівці радять заблокувати свою карту. Це робити не обов’язково, але бажано. Тоді ви точно будете знати, що вашими грошима не скористається хтось інший.

Якщо карту не віддає банкомат чужого банку

  • Буває, що банкомат “з’їв” карту, коли ви намагалися зняти гроші через пристрій чужого банку. Тоді також, як і в першому випадку, слід зателефонувати в цей банк і дізнатися, як ви можете повернути свою карту.
  • Після цього зателефонуйте у свій банк і повідомте про те, що сталося.
  • У цьому випадку фахівці радять блокувати карту в обов’язковому порядку. Зв’яжіться зі своїм банком і попросіть це зробити, а також заодно дізнайтесь, де і коли можна випустити нову карту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям розповіли, що негайно слід зробити, якщо банкомат “з’їв“ карту