facebook

Шкарлет заступився за наукове звання Киви: міністра звинуватили в брехні

Шкарлет заступився за наукове звання Киви: міністра звинуватили в брехні

Міністр освіти України Сергій Шкарлет заявив, що в нього немає законних підстав сумніватися в досягненнях народного депутата від “ОПЗЖ” Іллі Киви в галузі науки. На думку топчиновника, на сьогодні єдина критика дисертації одіозного політика міститься в соціальних мережах.

Про це Шкарлет розповів в інтерв’ю виданню “Радіо Свобода”. Під час бесіди в студію надійшло запитання від слухачів, чи є Кива вироком системі освіти та науки в Україні.

“Чого саме пан Кива? Пан Кива більш розпіарений у соцмережах. Питання треба ставити… Ось сьогодні документи зайшли до Міністерства освіти на експертизу”, – позначив голова МОН.

Він додав, що справжність знань і наукової підготовки скандального нардепа буде перевірятися на основі фактів, так само як у будь-якого іншого кандидата на високе наукове звання. “Освіта поза політикою, поза прізвищами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Освіта – це передусім професіоналізм і здатність захистити той рівень або кількість знань, необхідних для отримання того чи іншого рівня”, – зауважив Шкарлет.

Міністр підкреслив, що не можна чіплятися до досягнень інших, ґрунтуючись тільки на емоціях та оцінювальному судженні в соціальних мережах.

“Ви знаєте, дуже багато опору в соцмережах. Заперечень у Міносвіти взагалі не надійшло. І навіть сьогодні, коли справа щодо дисертації надійшла, жодних фактів, нічого немає. Опір який? У соцмережах? Ну, він завжди. І проти мене був великий опір”, – зауважив Шкарлет.

Остання репліка, зі свого боку, обурила українського журналіста Данила Мокрика. У себе в Facebook він викрив Шкарлета в наданні свідомо неправдивих коментарів.

“Через кілька днів після захисту ми з юристами BIHUS.Info направили в МОН заяву, в якій вказали на основні порушення в дисертації. З Міністерства отримали відповідь, що відомості будуть враховані. Питання: чому бреше пан міністр Шкарлет”, – зазначено в повідомленні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Шкарлет заступився за наукове звання Киви: міністра звинуватили в брехні