facebook

Головні симптоми коронавірусу вкрай змінилися

У пацієнтів з коронавірусною інфекцією змінилися головні симптоми захворювання. Найчастіше хворі на COVID-19 люди почали скаржитися на головний біль, нежить і біль у горлі.

Про це після дослідження заявили вчені з Королівського коледжу Лондона, повідомляє Mirror.

Вчені вважають, що нові штами коронавірусу, зокрема, Delta-варіант (так званий «індійський» штам), змінили клінічну картину COVID-19. Фахівці, які відстежують симптоми людей з коронавірусом у світі, наразі вважають, що вірус «діє по-іншому».

Національна служба охорони здоров’я Великої Британії як і раніше називає основними симптомами коронавірусу: кашель, високу температура, втрату нюху і смаку. Але вчені з Королівського коледжу в Лондоні вважають, що так званий штам з Індії міг змінити ці симптоми.

Професор генетичної епідеміології Тім Спектор зазначив, що «індійська» мутація коронавірусу радше нагадує звичайну застуду. Він каже, що найбільше це проявляється у молодших пацієнтів, які переносять захворювання в легкій формі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, головний біль зараз вийшов на перше місце серед симптомів COVID-19. На другому місці біль в горлі, слідом йдуть нежить і лихоманка. Кашель зараз вже на п’ятому місці за поширеністю. А втрата нюху тепер не входить навіть до десятки найбільш частих ознак хвороби.

За його словами, люди, у яких спостерігаються всі нові симптоми, повинні обов’язково пройти тестування, щоб запобігти поширенню COVID-19.

«Людина не усвідомлює цього. Вона не думає, що у неї якась сезонна застуда, і ходить на вечірки, заражаючи інших. Ми вивчаємо основні ознаки інфекції. І тепер вони не такі ж, як раніше», – заявив професор.

Тим часом, за інформацією The Guardian, так званий «індійський» штам коронавірусу вже дістався 74 країн. Експерти попереджають, що він стрімко поширюється і може стати домінуючим у всьому світі. За звітами дослідників, «індійський» штам викликає важчий перебіг коронавірусної хвороби.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Головні симптоми коронавірусу вкрай змінилися