facebook

Як поминати померлих в Троїцьку батьківську суботу: текст молитви

Як поминати померлих в Троїцьку батьківську суботу: текст молитви

9 червня християни східного обряду вшановують Вселенську Троїцьку суботу, один з восьми найважливіших днів, коли в церквах моляться за покійних, а також традиційно відвідують могили родичів. Як правильно в батьківську суботу поминати померлих?

Якщо людина не змогла відвідати храм, помолитися за померлих можна вдома. У молитві потрібно згадати імена всіх померлих родичів. Щоб нікого не забути, краще це робити за спеціальною книжечкою – пом’янником, до якого поіменно записуються покоління покійних предків.

Як вважає Церква, поминальні молитви потрібні не лише душам померлих родичів, а й самим вірянам: вважається, що близькі, що пішли, також моляться про них у той час, коли вони моляться за них. Така молитва плекає любов, допомагає вгамувати почуття провини, переживання, жалості, образи.

Молитва за померлих на Троїцьку суботу

“Упокій, Господи, душі спочилих рабів Твоїх: батьків моїх, родичів, благодійників (імена) і всіх православних християн, і прости їм всі провини вільні й невільні, і даруй їм Царство Небесне.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Отець Небесний, Син і Дух Святий – все це Бог наш. Ти ж заступник наш і рятівник. Спаси ж душі моїх покійних родичів (імена) та допоможи їм спокій віднайти. Нехай лежать вони там спокійно, і не турбує їх нічого. Амінь!”

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як поминати померлих в Троїцьку батьківську суботу: текст молитви