facebook

У МОЗ розповіли, чи будуть в Україні вакцинувати від коронавірусу дітей (відео)

У МОЗ розповіли, чи будуть в Україні вакцинувати від коронавірусу дітей (відео)

Днями ВООЗ дозволила щеплювати проти COVID-19 дітей і підлітків.

Наразі зробити щеплення від коронавірусу можуть лише українці, які старші 18 років. Вакцинація в країні відбувається за затвердженою дорожною картою.

Про це в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина.

“Спочатку вакцинувалися люди, які мають критичний ризик захворіти. Зараз четвертий етап – це люди “60-52” і люди “18-59″ з хронічними захворюваннями. На п’ятому етапі будуть вакцинуватися люди 18+. Поки що дорожною картою щеплення молодших не передбачається”, – наголосив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Слід зауважити, що Всесвітня організація охорони здоров’я вперше від початку пандемії COVID-19 заявила, що дітей і підлітків можна вакцинувати від коронавірусу. Утім, словами Родини, в Україні поки це не передбачено, адже треба виконати прописані п’ять етапів.

“В процесі дорожня карта переглядається. Ми не виключаємо, що це станеться найближчим часом і буде розширено коло людей, які підлягають вакцинації”, – каже Роман Родина.

Він наголосив, що наразі країни працюють над тим, як бути з дітьми і підлітками, яких не вакцинують. Адже зараз деякі країни світу пускають до себе лише тих, хто отримав дві дози щеплення. Це стосується і малолітніх. “Будуть двосторонні угоди. Всі ці подробиці там прописуються”, – розповів генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У МОЗ розповіли, чи будуть в Україні вакцинувати від коронавірусу дітей (відео)