facebook

“Таких вакцин в Україні ще не було”: стало відомо, чому Pfizer надходить до нас дрібними партіями

Довго зберігати препарат, який вимагає температурного режиму постачання: -70 градусів °C, економічно невигідно.

Американсько-німецька вакцина Pfizer/BioNTech надходить до України дрібними партіями з ряду причин: через логістичні складнощі, а також дороговизну. Раніше таких вакцин в Україні не було.

Про це розповіла голова українського представництва Crown Agents Тетяна Коротченко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

За її словами, логістика доставки вакцини Pfizer є досить складною, адже препарат вимагає специфічного температурного режиму постачання: -70 градусів °C. Таких вакцин, каже Коротченко, в Україні ще не було.

“Ми возимо цю вакцину з грудня минулого року для британського уряду, тому можемо говорити про те, що механізм ввезення вакцини дрібними партіями є економічно вигідним: привезли, прищепили, привезли наступну партію. Везти одразу велику кількість вакцин і зберігати їх у холодильнику – дорого”, – пояснила вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, компанія Crown Agents є посередником при закупівлі вакцин від COVID світових виробників для України. Crown Agents підписали тристоронній контракт на постачання, в межах якого до кінця року в Україні буде поставлено 20 млн доз вакцини. На сьогодні до України вже надійшло 601 тис. доз.

Нагадаємо, 12 липня МОЗ України повідомило, що вакцину американсько-​німецького виробництва компаній Pfizer/BioNTech тепер використовуватимуть для проведення щеплень в центрах масової вакцинації. Вона буде доступна усім охочим з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Таких вакцин в Україні ще не було”: стало відомо, чому Pfizer надходить до нас дрібними партіями