facebook

Водіям уже виписують штрафи до 34 тисяч грн: поліція тут ні до чого — все через пасажирів

Це варто знати!

Водіїв попередили, за що випишуть штраф у розмірі 34 тис. грн
Деяких водіїв попередили, що за перевезення пасажирів їм може загрожувати штраф до 34 тис. грн. Деталі опубліковані Головним управлінням Державної податкової служби (ДПС) у Львівській області.

Співробітники відділення фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Львівській області систематично проводять заходи щодо контролю над дотриманням суб’єктами господарювання норм законодавства.

У січні цього року в ході проведення фактичної перевірки було виявлено надання послуг таксі без державної реєстрації.

На порушника було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для застосування адміністративних стягнень матеріали перевірки направлені до суду для вжиття необхідних заходів у межах компетенції.

Ведення господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання тягне за собою застосування штрафу від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, обладнання для виробництва незаконної продукції, сировини та коштів, отриманих внаслідок вчинення адміністративного правопорушення. Тобто, це від 17 до 34 тис. грн.

Також у податковій нагадали платникам податків та громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у разі здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів або надання послуг, оскільки державна реєстрація суб’єктів господарювання — обов’язкова та базова умова ведення всіх видів підприємницької діяльності.

З 1 жовтня 2023 року в Україні посилилися податкові вимоги щодо використання реєстраторів розрахункових операцій, так званих РРО/ ПРРО або “касових апаратів”. Таксисти з цього часу мають видавати чеки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водіям уже виписують штрафи до 34 тисяч грн: поліція тут ні до чого — все через пасажирів