facebook

Пів життя провів у лікарні: пожежники здійснили мрію 4-річного хворого Ярослава

Попереду у хлопчика рік реабілітації та регулярні огляди у лікарні, але сьогодні він щасливий.

Наймолодший пожежник. 4-річний Ярослав Іванов близько місяця тому переніс трансплантацію кісткового мозку. Донора хлопчику шукали по усьому світі. Нині він почувається добре, а попереду його ще чекає реабілітація. Аби привітати хлопчика з перемогою над хворобою приїхали рятувальники, і заодно здійснили його мрію. Просто під стінами лікарні він керував пожежною машиною і вчився гасити пожежу.

Про це 16 липня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

4-річний Ярослав щосили дує свічки, адже це його перший торт на честь одужання. Половину свого життя хлопчик провів у лікарні. Два роки тому йому діагностували гостру форму лейкемії. Шансом вижити була трансплантація кісткового мозку. А донор знайшовся лише в Німеччині.

“Трошки більше місяця тому ми провели трансплантацію кісткового мозку, клітини донора функціонують і дитина готова до виписки, він поїде додому”, – каже завідувач відділенням трансплантації кісткового мозку Олександр Лисиця.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ярослав – лише 10 дитина в Україні, якій зробили таку операцію. Сьогодні він вперше виходить зі стерильного боксу, в якому пробув пів року. Камери його не лякають. Увесь цей час поруч з ним була лише мама.

“Він дуже засумував уже за родиною, за татом, за бабусею з дідусем”, – каже мама.

Тато не всидів вдома і приїхав одразу до лікарні. Хлопчик усміхається і ще не знає, що за дверима на нього чекає мрія: він зможе покататись на пожежній машині.

Хлопчик одразу сідає за кермо. Без проблем знаходить, як увімкнути сирену. Та вчиться гасити пожежу просто під стінами лікарні. Він упевнено береться за рукав. Досвідчені рятувальники певні – з хлопця виросте справний пожежник. Та аби не забував про мрії – дарують машину та каску.

Попереду у нього рік реабілітації та регулярні огляди у лікарні, але сьогодні він щасливий.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пів життя провів у лікарні: пожежники здійснили мрію 4-річного хворого Ярослава