facebook

В Україні змінили правила виплати субсидій

Субсидії в Україні виплачуватимуть за новими нормативами. Кабмін скасував норму про збільшення на 50% соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги під час призначення субсидій. Цю норму запровадили навесні 2020 року.

Підвищений норматив діятиме тільки у випадку запровадження в регіоні червоного рівня карантину.

Кабмін оприлюднив відповідну постанову № 842 від 11 серпня 2021-го. За цим документом змінюються правила надання субсидій.

“Житлові субсидії призначатимуть у разі купівлі квартири чи будинку впродовж шести місяців після продажу іншої квартири чи будинку, які були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтверджувальних документів”, – зазначили в постанові.

Скасували норму про те, що субсидію можуть призначити в разі, якщо зарплата становить менш як 50% середньої в Києві й Севастополі й менш як 20% в обласних центрах і містах обласного значення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також вилучили норму про наявність мобільного телефону в претендентів на субсидію. З 1 травня цього року її надають винятково готівкою.

У постанові доповнили перелік документів для додавання інформації про іноземців та осіб без громадянства до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, для отримання ними пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу.

Кабмін оновив правила призначення субсидій. З 19 травня повернули автоматичне перепризначення субсидій тим сім’ям, щодо яких немає суперечливих майнових моментів. Раніше всіх субсидіантів зобов’язали наново подавати документи.

Тільки 15% домогосподарств потрібно буде оновити документи для отримання субсидії. Усі подані в травні заяви опрацюють з урахуванням оновлених критеріїв.

Зміни стосуються найперше майнового стану сім’ї. Не матимуть права на субсидії ті, що мають понад дві квартири чи будинки. Також не отримають субсидії члени сімей, які здійснили впродовж 12 місяців перед зверненням купівлю іноземної валюти одноразово на суму понад 50 тис. грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні змінили правила виплати субсидій