facebook

Українцям будуть платити по дві пенсії: опубліковано розмір виплати

В Україні з зарплатою в 15 тис. грн і за умови, якщо платити внески з 25 до 60 років, розмір другої пенсії може скласти 3,1 тис. грн. В такому випадку обидві пенсії (з діючого солідарного і накопичувального рівнів) складе 6,7 тис. грн.

Пенсійна реформа зачепить всіх працюючих

Такі розрахунки опублікувало Міністерство соціальної політики на своїй сторінці в Twitter. Варто зазначити, що другу пенсію хочуть ввести вже в поточному році, а додатково за неї доведеться віддавати 4% зарплати (2% заплатить роботодавець, і ще 2% – внески співробітника).

Українцям будуть платити дві пенсії

Розрахунки відомства припускають, що українець щомісяця платить 2% на другу пенсію з прибуткового податку, і 2% додатково з зарплати від єдиного соцвнеску. “У цьому прикладі середня пенсія з накопичувальної системи за 15 років у людини складе 3117 гривень. Разом з солідарної пенсією людина буде отримувати 6741 гривні., Що становить 45% від її зарплати”, – йдеться в повідомленні відомства.

Водночас вчена Лідія Ткаченко впевнена: що якщо відкладати по 4% з зарплати, то в кращому випадку ці ж 4% і можна буде отримати, і то за умови, якщо збирати тривалий період (ідеально, коли не менш 20 років).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям будуть платити по дві пенсії: опубліковано розмір виплати