facebook

“Погіршало після ковіду” – учительці на термінову операцію потрібна допомога

51-річна Тамара Черкасова з міста Ватутіне на Черкащині має асептичний некроз голівки лівого стегна, ускладнений коксарторозом. Потребує термінової операції. Вартість доопераційного обстеження, ендопротезу і реабілітації становить близько 180 тис.грн.

“Захворювання виявили 3 роки тому. Лікар сказав, що голівка мого лівого суглоба відмирає. А з часом зітреться і я не зможу ходити, – розповідає Gazeta.ua Тамара Черкасова. – В мене спочатку був шок. Потім вирішила не здаватися. Була на консультації в обласних і столичних лікарів. В Черкасах радили негайно оперуватися, у Києві – залити гель, у Золотоноші сказали, що “ще можеш ходити – то ходи”. Усі ці роки я боролася з коксартрозом. Вставала о 5-й ранку і через біль робила тривалі виснажливі вправи, займалась плаванням, приймала відповідні препарати. Потім йшла на роботу”.

Тамара Черкасова понад 30 років працює вчителем української мови та літератури.

“Погіршення стало після ковіду. Перехворіла ним на новий рік. Коли вийшла на роботу, відчула, що не можу стати на ногу. МРТ показало, що від суглоба відірвався шматок, почалися ускладнення та подальше відмирання голівки лівого стегна. Пропонували операцію, але потрібної суми не було. Самі зібрати не могли, а звертатися по допомогу до людей соромилися. Крайні півроку вже не могла взуватися, допомагав чоловік. 4 жовтня після 1-го уроку у нозі відчула страшний біль. Провела ще один урок. Із третього поверху зійшла, тримаючись за перила. Крім некрозу голівки лівого стегна, коксартрозу 4 ступені, виявили численні тріщини. Є загроза відкритого перелому стегна. Лікар каже, якщо терміново не прооперувати, гостра кістка може пробити вену. На термінову операцію погодилась тільки клініка “Лігамента” в Черкасах. На доопераційне обстеження, ендопротез і реабілітацію потрібно близько 180 тисяч гривень. Ми з чоловіком зібрали частину грошей. Коли зрозуміли, що самі не справимося, звернулися до людей. Вражена, що гроші перераховують навіть мої учні і колишні випускники. Залишилося зібрати близько 65 тисяч гривень. Дуже хочу ходити. Люблю свою роботу, хочу вчити дітей та жити повноцінним життям. Операцію поставили позапланово на 18 жовтня”, – говорить Тамара Черкасова.

“Я не знаю, чи вдасться нам здійснити цей збір повністю. Мало часу, а сума велика, – зазначає в соцмережах волонтер і колишній учень Тамари Черкасової Тарас Корнієнко. – Але щиросердно прошу всіх та кожного зробити посильний внесок для Тамари Олександрівни. Більше звернутися їй немає до кого. Її чоловік працює водієм і отримує до 8 тисяч гривень. Дві рідні сестри – пенсіонерки. Колеги – вчителі, дуже прошу й вас відгукнутися”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Погіршало після ковіду” – учительці на термінову операцію потрібна допомога