facebook

“Пенсія зросте на 2600 грн”: в Україні назріває масштабне підвищення виплат, українців закликають не втрачати шанс

В Україні очікується масштабне підвищення пенсій у 2024 році. Максимальна доплата досягне 2600 грн.

Як інформує “biz.today.ua”, індексація пенсій пройде у січні. Вона пов’язана з перерахунком прожиткового мінімуму. Він зросте з 2093 до 2361 грн – це і буде розміром мінімальної пенсії. Максимальна збільшиться у десятикратному розмірі – до 23 610 грн.

За даними голови Кабміну Дениса Шмигаля, середня пенсія українців досягне 6000 грн проти нинішніх 5496 грн. З 2022 року вона збільшилась на 874 грн.

Які суми виділять на підтримку пільговикам

Членкиня Комітету з бюджету Верховної Ради Леся Забуранна заявила, що у 2024 році на соціальний напрямок спрямують 470 млрд грн. Сума на 25 млрд грн більша, ніж у поточному році.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На виплату субсидій спрямують 50 млрд грн. Також буде виділено 137 млрд грн громадянам, які опинилися у складній життєвій ситуації.

“Найбільші витрати традиційно передбачаються компенсацією дефіциту Пенсійного фонду – 272 млрд грн, щоб люди могли отримувати пенсії вчасно”, – наголосила народна депутатка.

Забуранна уточнила, що значні суми передбачено створення інституту помічника ветерана – нової соціальної послуги. Спеціальність отримуватимуть люди, які допоможуть бійцям ЗСУ адаптуватись у соціумі після демобілізації. На першому етапі реалізації пілотного проекту очікується підготовка 15 тисяч помічників.

Також влада виділять 750 млн грн на зубопротезування ветеранів війни.

“Я переконана, що і президент, і уряд, і парламентарі, незважаючи ні на що, повинні зробити все можливе, щоб забезпечити людям певний надійний рівень життя, згідно з нинішніми умовами, тому що наші воїни насамперед воюють за наших людей”, – цитується Забуранну.

Наступного року у пріоритеті залишаються витрати на допомогу військовослужбовцям та незахищеним верствам населення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Пенсія зросте на 2600 грн”: в Україні назріває масштабне підвищення виплат, українців закликають не втрачати шанс