Прості і швидкі рецепти дивовижних десертів з фруктами, сметаною і згущеним молоком.
1. Торт з печива зі згущеним молоком
Складові:
150 г вершкового масла;
180 г вареного згущеного молока;
250 г пісочного печива;
½ плитки шоколаду.
Приготування:
Збийте міксером масло і згущене молоко до однорідної консистенції. Поламайте печиво і злегка подрібніть товкачем. Повинні залишитися невеликі шматочки, щоб торт красивіше виглядав в розрізі.
Змішайте всі інгредієнти і викладіть у форму зі знімним дном. Якщо у вас її немає, викладіть солодку масу в каструлю або іншу глибоку ємність, покриту харчовою плівкою так, щоб звисали краю. Так вам буде легше витягти торт. Натріть шоколад на тертці, прикрасьте їм торт і поставте його в морозильник на 1-2 години.
2. Торт з печива з заварним кремом
Складові:
4 яєчних жовтки;
200 г цукру;
щіпка ваніліну;
2 столові ложки борошна;
700 мл молока;
500 г пісочного печива;
½ плитки шоколаду.
Приготування:
Змішайте жовтки, цукор, ванілін і борошно до однорідного стану. Тонкою цівкою влийте 600 мл гарячого молока, ретельно перемішуючи. Викладіть суміш в сотейник і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь і варіть ще 5-10 хвилин, поки крем не загусне.
Трохи підігрійте молоко, що залишилося і опустіть в нього кожне печиво на кілька секунд, щоб воно просочилося. Викладіть на блюдо перший шар печива і покрийте його остиглим кремом. Повторюйте шари, поки печиво не закінчиться.
Змастіть торт кремом з усіх боків і прикрасьте тертим шоколадом. Приберіть його в холодильник на 2-3 години.
3. Торт з печива «Рибки» з ківі і виноградом
Складові:
500 г сметани жирністю 20%;
200 г вершкового масла;
200 г цукру;
600 г печива рибки;
7 ківі;
жменю винограду без кісточок.
Приготування:
Збийте міксером сметану, розм’якшене масло і цукор. Додайте печиво і добре перемішайте ложкою. Воно повинно бути повністю покрито кремом.
Застелите глибоку форму харчовою плівкою так, щоб звисали краю. Викладіть на дно і по краях форми нарізані кружальцями ківі в один шар. Покрийте їх частиною печива зі сметаною. Зверху викладіть залишилися фрукти і печиво.
Затягніть форму харчовою плівкою і поставте в холодильник на кілька годин або на ніч. Потім акуратно переверніть торт на блюдо.
4. Торт з печива з сирним кремом
Складові:
500 г сиру;
5 столових ложок сметани;
160 г цукру;
90 г вершкового масла;
1 банка консервованих персиків;
400 г цукрового печива;
2 столові ложки какао;
жменю вишень.
Приготування:
Блендером змішайте сир, 3 ложки сметани, 100 г цукру і масло до однорідної консистенції. Наріжте половинки персиків невеликими кубиками, залишивши одну з них для прикраси.
Застелите форму харчовою плівкою так, щоб звисали краю. Викладіть туди трохи сирного крему. Умочіть кілька печива в сироп з-під персиків і покладіть на крем. Залиште одне печиво для прикраси. Зверху розподіліть ще частина крему і частина фруктів . Повторіть шари. Останній шар повинен бути з печива. Накрийте торт харчовою плівкою і поставте в холодильник на всю ніч.
Для глазурі змішайте в каструлі залишилися сметану, цукор, а також какао. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи.
Готовий торт акуратно витягніть з форми і переверніть на блюдо. Прикрасьте часточками персика і вишнею, злегка остигнула глазур’ю і подрібненим печивом.
5. Торт із вівсяного печива
Складові:
600 г сметани жирністю 25%;
180 г цукрової пудри;
2 стиглих банана;
500 г вівсяного печива;
2 чайні ложки какао.
Приготування:
Змішайте сметану і цукрову пудру. У форму для випічки зі знімним дном викладіть трохи сметанного крему. Розрівняйте і розкладіть зверху кружечки банана. На банан покладіть шар печива і покрийте кремом.
Поставте торт в холодильник на кілька годин, а краще — на всю ніч. Посипте готовий торт какао.
6. Торт з печива зі збитими вершками і шоколадною глазур’ю
Складові:
1 столова ложка желатину;
7 столових ложок води;
500 мл вершків для збивання;
200 г цукрової пудри;
щіпка ваніліну;
200 мл молока;
300 г пісочного печива;
5 столових ложок какао.
Приготування:
У невеликій каструлі залийте желатин 3 ложками холодної води і залиште на півгодини. Нагрійте цю суміш на середньому вогні, щоб вона стала рідкою. Потім перелийте в склянку і дайте охолонути.
Збийте вершки міксером до утворення піни. Додайте ⅓ цукрової пудри і ванілін і знову перемішайте. Тонкою цівкою влийте желатин, збиваючи міксером до однорідної консистенції. Поставте крем в холодильник приблизно на 20 хвилин, щоб він став густішим.
Умочіть кілька печива в тепле молоко і викладіть на дно форми. Зверху покрийте їх частиною крему. Повторіть ще кілька таких же шарів, поки не закінчиться печиво. Верхній шар повинен бути з крему.
Змішайте залишилася цукрову пудру, какао і 4 ложки гарячої води. Якщо глазур здасться вам занадто густий, розбавте її ще трохи. Полийте глазур’ю торт і поставте в холодильник на годину.
7. Желейний торт «Бите скло» з печивом та фруктами
Складові:
1 ківі;
1 апельсин;
1 банан;
жменю будь-яких ягід;
500 г сметани жирністю 20%;
200 г цукрової пудри;
щіпка ваніліну;
2 столові ложки желатину;
150 мл води;
200 г галет.
Приготування:
Очистіть фрукти. Наріжте ківі і апельсин трикутничками, а банан — кружечками. Якщо є великі ягоди, наприклад полуниця, розріжте їх навпіл.
Збийте міксером сметану, цукрову пудру і ванілін. Розчиніть желатин у гарячій воді і дочекайтеся, поки він злегка охолоне. Тонкою цівкою влийте його в сметану, постійно помішуючи.
Викладіть в глибоку силіконову форму частина фруктів. Зверху покладіть трохи розламали печива і ягід. Залийте все це невеликою кількістю сметанного крему. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром має бути печиво, злегка вкрите сметаною.
Поставте торт в холодильник мінімум на 4 години, а краще — на всю ніч. Застиглий торт акуратно переверніть на блюдо сервіровки.
8. Желейний торт з печива з бананами
Складові:
300 г цукрового печива;
100 г вершкового масла;
3 банана;
2 столові ложки желатину;
150 мл води;
500 г сметани жирністю 20%;
180 г цукру;
жменя волоських горіхів.
Приготування:
Подрібніть печиво в крихту і змішайте з розм’якшеним маслом. Накрийте форму харчовою плівкою і утрамбуйте суміш по дну і краях. Зверху розкладіть нарізані кружальцями банани.
Замочіть желатин в воді на півгодини. Потім трохи нагрійте, щоб він став рідким. Збийте міксером сметану і цукор і змішайте зі злегка остигнув желатином. Викладіть крем у форму, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на кілька годин.
Переверніть готовий торт на блюдо і прикрасьте подрібненими горіхами. Перед подачею наріжте його на шматочки і також обваляйте кожен з них в горіхах.
9. Торт з печива Oreo
Складові:
250 г печива Oreo;
70 г вершкового масла;
200 г вареного згущеного молока;
200 г вершкового сиру;
200 мл вершків для збивання;
кондитерська посипання.
Приготування:
Подрібніть печиво в крихту. Перемішайте його з розтопленим маслом і утрамбувати по дну форми рівним шаром.
Змішайте згущене молоко і сир до крему. Додайте збиті міксером вершки і добре перемішайте. Викладіть крем на печиво, розрівняйте і поставте в холодильник на 3 години. Прикрасьте кондитерської посипкою.
10. Торт з печива з ананасами і полуницею
Складові:
500 г сметани жирністю 20%;
100 г цукру;
400 г пісочного печива;
400 г консервованих ананасів;
500 г свіжої полуниці.
Приготування:
Збийте міксером сметану і цукор. Розламайте печиво і змішайте його з більшою частиною сметанним кремом.
Покрийте глибоку форму харчовою плівкою так, щоб звисали краю. Викладіть половину печива зі сметаною і утрамбуйте. Зверху розкладіть половину нарізаної кружечками полуниці і половину кубиків ананаса. Потім утрамбувати інше печиво.
Акуратно переверніть торт на блюдо і змастіть кремом. Прикрасьте торт полуницею і ананасами і поставте в холодильник мінімум на 2 години.