facebook

У НАНУ висловили думку про те, коли треба ввести карантин в Україні

У НАНУ висловили думку про те, коли треба ввести карантин в Україні

Оскільки в Україні в найближчі місяці прогнозується зростання захворюваності коронавірусом. З метою зменшення захворюваності та летальності в країні можуть ввести карантин. Однак вводити його варто тільки тоді, коли ситуація буде близька до критичної.

Про це заявив член робочої групи Національної академії наук України Ігор Іванов, повідомляє 24 канал.

Приріст захворюваності коронавірусом у серпні в Україні, за словами Іванова, становив 3% на день, або 20% на тиждень. Однак у перші тижні вересня прогнозується 3-3,5 тисячі інфікованих на добу. При цьому колапс українській медичній системі не загрожує, оскільки чимало українців вже перехворіли, і дельта-штам поширюється повільніше, ніж в інших країнах. При новій хвилі число летальних випадків прогнозується в районі 50 тисяч.

«У кожній з попередніх хвиль кількість летальних випадків на основі демографії становила 50 тисяч осіб. Думаю, що з третьою хвилею будемо мати приблизно те ж саме, але з корекцією на вакцинацію», – пояснив Іванов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На його думку, введення тотального карантину в Україні буде виправдано тільки в той момент, коли ситуація стане близька до критичної.

«Не в останній момент, оскільки карантин починає діяти через два-три тижні» – резюмував він.

Нагадаємо, що в Україні коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19 перевищив гранично допустимі для «зеленої» зони 4%.

Незабаром країна може покинути «зелений» рівень епідопасності. Попри те, що станом на 2 вересня 2021 року всі області України знаходяться в «зеленій» зоні адаптивного карантину, в чотирьох регіонах епідеміологічні показники перевищують встановлені норми.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У НАНУ висловили думку про те, коли треба ввести карантин в Україні