facebook

Лікарям і медсестрам підвищать мінімалку: нові зарплати медиків урахували в проєкті бюджету-2022

Лікарям і медсестрам підвищать мінімалку: нові зарплати медиків урахували в проєкті бюджету-2022

Підвищення зарплат лікарям та іншим медичним працівникам в Україні заклали в проєкт держбюджету на 2022 рік. Планується, що мінімальна зарплата лікаря в країні становитиме 20 тис. грн, а середнього медичного працівника (наприклад, медсестри чи фельдшера) – 13,5 тис. грн. Кошти на підвищення зарплат виділять за програмою медичних гарантій.

Медичну субвенцію в проєкті бюджету-2022 збільшено на 33,8 млрд грн, повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко у Facebook. Проєкт держбюджету затвердив уряд на засіданні 15 вересня.

Крім підвищення окладів медикам, гроші планують витратити на такі цілі:

  • закупівля вакцин від коронавірусу – 2,6 млрд грн;
  • придбання обладнання для лікарень та медичних лабораторій – 3,1 млрд грн;
  • проведення трансплантацій – 789,5 млн грн;
  • розвиток біокластеру, в якому будуть виробляти вакцини і тест-системи для виявлення інфекційних захворювань – 300 млн грн.
  • Зараз із зарплатами лікарів в Україні є серйозні проблеми. Деякі українські медики змушені працювати з офіційними окладами в 6-8 тис. грн. У той же час у сусідній Польщі лікар може заробляти 200-300 тис. грн. Після початку пандемії західні сусіди України почали помітно підвищувати зарплати медикам
  • Як повідомляв OBOZREVATEL, підвищення зарплат медикам – одна з небагатьох пропозицій у проєкті бюджету-2022, які можуть позитивно вплинути на рівень життя українців. В іншому ж розраховувати на різке зростання добробуту не варто. Наприклад, порівняно з 2021 роком мінімальну зарплату підвищать всього на 200 грн.Також нагадаємо, що українські лікарі неодноразово скаржилися на низькі зарплати. Багато медиків готові покинути країну заради більш гідної оплати своєї праці.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікарям і медсестрам підвищать мінімалку: нові зарплати медиків урахували в проєкті бюджету-2022