facebook

В день Хрeщення людина отpимує дyже вaжливий дaр: Чoму iм’я мaє вeлике знaчення для хpистиянина

В день Хрещення людина отримує дуже важливий та великий дар, який в умовах свого життя має примножувати. У цей же ж день всі ми отримуємо ім’я, яке має велике значення. Папа Франциск пояснює, чому.

Ім’я, яке отримуємо при хрещенні, свідчить про нашу самобутність, воно виводить нас з анонімності.

«Без імені ми є невідомими, без прав і без обов’язків, – сказав Папа. – Бог кличе кожного з нас по імені, любить кожного зокрема, в особливостях нашої історії. Хрещення запалює особисте покликання до життя по-християнському, яке буде розвиватись протягом усього життя. Це вимагає особистої відповіді, яку маємо дати самі».

За словами Папи, християнське життя сплетене з численних покликань і викликів. Господь Бог постійно вимовляє наше ім’я, Його поклик звучить тисячами способів і ми уподібнюємось до Його Сина Ісуса.

«Отож, ім’я є важливим! Дуже важливим! Завдяки власному імені маємо неповторну ідентичність, також і стосовно християнського життя, злученого з Богом». Стати християнином – це дар з висот, – наголосив Папа Франциск. – Не можемо купити віри, але можемо про неї просити і отримати в дарі».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Не менш важливо для кожного християнина пам’ятати про особливе значення хреста – і хреститись правильно та з пошаною, а головне – з розуміння суті хреста. Святіший Отець нагадав, що треба робити хресне знамення, коли прокидаємось, перед їжею, перед обличчям небезпеки, захищаючи себе від зла, ввечері перед сном. Перехреститись – означає сказати собі самим та іншим, до Кого ми належимо, Чиїми хочемо бути.

Значення імені, яке отримуємо при святому хрещенні, та знаку святого хреста, як вираження нашої християнської ідентичності, пригадав Папа Франциск під час загальної аудієнції 18 квітня 2018 року, щосереди ведучи цикл катехиз, присвячений першому Святому Таїнству християнського життя, а саме – хрещенню.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В день Хрeщення людина отpимує дyже вaжливий дaр: Чoму iм’я мaє вeлике знaчення для хpистиянина