facebook

Вчені розповіли про те, як часто зустрічається алергія на вакцини Pfizer і Moderna

Вчені розповіли про те, як часто зустрічається алергія на вакцини Pfizer і Moderna


За словами вчених, виробникам вакцин можна внести зміни тільки в склад допоміжних речовин.

Вчені зі школи Стенфордського університету з’ясували, що алергія на вакцини від коронавируса Pfizer і Moderna частіше спостерігаються у жінок, ніж у чоловіків. Однак, за словами фахівців, таке явище спостерігається вкрай рідко, а тому відмовлятися від вакцинації не варто.
Як розповів професор алергології Карі Треба, під час дослідження вчені проаналізували перші 39 тисяч доз вакцин Pfizer і Moderna, які отримали пацієнти з числа співробітників Медичної школи Стенфордського університету. Повідомляється, що алергія спостерігалася всього у 22 чоловік. 20 з них були жінками.

Як виявилося, важких випадків алергії, при яких була б потрібна госпіталізація, дуже мало. Йдеться про 4,7 (Pfizer) і 2,5 (Moderna) випадку на мільйон доз
Важливо, що алергія виникала на інгредієнти, які допомагають створити імунітет до COVID-19, а до компоненту, що забезпечує стабілізувати препарат. Цей же стабілізатор часто використовується в побутових товарах. Йдеться про поліетиленгліколь.

Раніше Курсор повідомляв, що за словами українського лікаря-епідеміолога Сергія Кравченка, Дельта-штам коронавируса діагностувати важче, ніж попередні мутації, оскільки він навчився маскуватися під відомі респіраторні захворювання.
Крім того, наш сайт писав, що вісім невакцинованих хворих COVID-19 ізраїльтян знаходяться при смерті. У Міністерстві охорони здоров’я стурбовані зростанням кількості молодих ізраїльтян і громадян середнього віку, які виявляються в тяжкому стані в результаті захворювання COVID-19.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені розповіли про те, як часто зустрічається алергія на вакцини Pfizer і Moderna