facebook

Медики описали ускладнення “Омікрону”, які можуть виявлятися протягом місяців

Медики з Британії розповіли про ускладнення, які можуть виникнути у пацієнтів протягом місяцiв після зараження новим штамом коронавірусної інфекції “Омікрон”. Про це повідомляє видання ТАСС з посиланням на Daily Express.

Дослідники зазначили, що може з’явитися висипка, яка нагадує пітницю або кропивницю. Вона покриває невеликі ділянки тіла, зазвичай на руках, ногах та ліктях. Також можуть з’явитися висипання схожі на сліди обмороження – пурпурні чи червоні болючі плями.

Ще один із симптомів – “ковидні пальці”. Лікарі відзначають, що у пацієнтів можуть почервоніти пальці ніг, запалитися і навіть покритися пухирями. А ще потріскатися губи, стати сухою шкірою, аж до появи екземи в області грудей і шиї – на місцях, куди потрапляють сонячні промені.

Також серед основних ознак нового штаму коронавірусної інфекції “Омікрон” лікарі назвали першіння в горлі, невисоку температуру, м’язові болі.

Раніше на Realist.online повідомлялося, що медики виділили вісім симптомів, які виявляються у перші дні після зараження “Омікроном”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Медики описали ускладнення “Омікрону”, які можуть виявлятися протягом місяців