facebook

На OLX орудують аферисти: створюють “липові” сайти “Нової пошти” та виманюють гроші

На OLX орудують аферисти: створюють “липові” сайти “Нової пошти” та виманюють гроші

Псевдопокупці на відомому інтернет-ресурсі OLX знову обманюють продавців. У своїх схемах вони почали використовувати підроблені сайти нібито “Нової пошти”. Шахраї намагаються виманити в українців дані банківських карток, щоб отримати доступ до рахунків і вкрасти гроші.

Аферисти пропонують продавцям перейти на фішингові сайти, розповів клієнт “Нової пошти” на сторінці компанії у Facebook. Йому надсилали повідомлення з адресою novaposhta-dostavka.com, інші користувачі повідомили також про сайт novaposhta-dostavka.site. Обидва ці ресурси наразі заблоковані.

“Треба було дещо продати – зробив оголошення на OLX. Відгукнулися на нього. Домовилися, що відправлю “Новою поштою” післяплатою. Відправив вантаж і оформив накладну. Скидаю накладну, мені пишуть, що кошти перерахували, і дають посилання на сайт, де я повинен, ввести номер картки, термін її дії та CVV, щоб отримати кошти”, – розповів клієнт “Нової пошти” Олексій Смирнов.

Він не став вводити дані, замість цього звернувся до кіберполіції та на гарячу лінію “Нової пошти”. У поштовій компанії визнали, що злочинці “постійно вдосконалюють старі способи шахрайства і придумують нові”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо є підозра, що клієнт став жертвою шахраїв, ми наполегливо рекомендуємо йому звертатися в правоохоронні органи”, – зазначив представник компанії Андрій Волошко.

  • Нещодавно “Нова пошта” та OLX вирішили посилити захист покупців. Продавці ж, як і раніше можуть захиститися від таких схем, тільки зберігаючи пильність.
  • В Україні діє мережа фірм, що розсилає листівки та sms про перемогу в “акції” та обіцяє виплатити сотні тисяч. Так вони нав’язують покупку свого товару, що однак не гарантує отримання призу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На OLX орудують аферисти: створюють “липові” сайти “Нової пошти” та виманюють гроші