facebook

На українку в ПриватБанку взяли кредити на 30 тис. грн: жертвою шахраїв може стати будь-хто

На українку в ПриватБанку взяли кредити на 30 тис. грн: жертвою шахраїв може стати будь-хто

Шахраї отримали доступ до чужого акаунту банківського додатка ПриватБанку. Після цього вони збільшили кредитний ліміт з нуля до 15 тис. грн і зняли його. А після в магазині побутової техніки витратили ще 15 тис. кедитних гривень, купивши товар в розстрочку.

Про це чоловік постраждалої клієнтки розповів на спеціалізованому форумі “Мінфін”. Спочатку шахраї “скинули” фінансовий номер і замість справжнього встановили свій контакт. Потім вони отримали доступ і до кредитного ліміту, і до можливості отримувати інші борги в мікрофінансових організаціях, оформляти розстрочки.

“По карті було піднято кредитний ліміт з “0” до 15000 грн і практично повністю в цей же день, пізно вночі, знятий готівкою трьома частинами. Спробували зайти в Приват24 через мобільну версію. У відповідь отримали черговий подарунок, такого фінансового номера в банку не існує”, – розповідає клієнт.

Він запевняє, що карта зберігалася в “надійному місці”, нікому її номер не передавали. “Сподіваюся, що служба безпеки банку дасть привід змінити мою думку і проведе свою роботу разом з співробітниками поліції, що увінчається реальним результатом з покаранням винних і”нагородженням” борговим пресом тих, хто його створив”, – підсумував він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як не стати жертвою обману:

  • нікому не передавати номер своєї картки;
  • встановити ліміти по карті;
    • відслідковувати рух коштів, регулярно стежити за станом рахунку;
    • користуватися тільки тими банкоматами, які знаходяться під наглядом.
  • Така схема обману може статися, наприклад, якщо на банкоматі встановили пристрій для зчитування даних, що дозволяє створити дублікат карти і “підглянути” пароль. Після цього шахраї можуть в терміналі змінити фінансовий номер.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На українку в ПриватБанку взяли кредити на 30 тис. грн: жертвою шахраїв може стати будь-хто