facebook

Лікарка львівського Охматдиту розповіла про стан дітей, які хворіють на коронавірус

Лікарка львівського Охматдиту розповіла про стан дітей, які хворіють на коронавірус


У львівському Охматдиті на ранок, 5 жовтня, на лікуванні перебували 33 дитини хворих та з підозрою на коронавірус. Заступниця з медичної частини Охматдиту Олена Березовська розповіла Суспільному, які симптоми характерні для дітей, що інфікувалися COVID-19 та про стан пацієнтів ковідного відділення.
Учора, 4 жовтня, в Охматдиті зафіксували найбільшу кількість пацієнтів, хворих на коронавірус, від початку пандемії — 42 дитини. За словами Олени Березовської, наразі частину з них виписали, проте вже до обіду 5 жовтня в лікарню поступило 11 дітей.
“В основному діти поступають в стані середньої важкості. Вони мають вірусні пневмонії, синдром інтоксикації. Частина дітей перебуває на неінвазивному кисні, тобто пацієнти дихають через кисневу маску”, — каже лікарка.
Серед пацієнтів є як діти дошкільного та шкільного віку, так і немовлята. Зокрема, ті, які народились від матерів, хворих на COVID-19.

“У нас є четверо дітей від матерів, хворих на коронавірус. Всі новонароджені перебувають в реанімації. Одна дитина вже готова до переводу на стаціонарне лікування у звичайне відділення, ще двоє дітей на ШВЛ. Одна дитина перебуває на перинатальному діалізі і стан її вкрай важкий”, — каже Олена Березовська.
Жінка каже, перші симптоми у дітей, які захворіли на коронавірус, нагадують застуду. Проте хвороба може швидко прогресувати.
“Здебільшого діти переносять коронавірус легше ніж дорослі. Вони гарячкують, в них є симптом інтоксикації, тобто вони стають в’ялі, погано їдять, п’ють, є порушення дихання. Для менших діток характерні шлунково-кишкові розлади. Проте в нас були дуже важкі випадки. На щастя в нас не померла жодна дитина за увесь час пандемії, нам вдалося врятувати всіх дітей”, — додає лікарка.
Загалом ковідне відділення лікарні розраховане на 50 пацієнтів. За словами Олени Березовської, за потреби його можуть розширити.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікарка львівського Охматдиту розповіла про стан дітей, які хворіють на коронавірус