facebook

Правила сяючої шкіри: як доглядати за особою в 20, 30, 40 і 50 років

Трохи зусиль, і у вас буде чиста, гладка, ніби сяюча зсередини шкіра.

7 правил догляду за шкірою в будь-якому віці

Вмиватися два рази в день гелем або пінкою з pH близько 5-5,5. Такий засіб зберігає захисний бар’єр шкіри.
Обов’язково знімати макіяж перед сном.
Використовувати косметику, яка підходить вашому типу шкіри .
Використовувати два різних засоби для денного і нічного догляду. Вдень краще зволожуючий, вночі — поживне.
Раз чи два на тиждень глибоко очищати шкіру за допомогою скрабів або пілінгів.
Особливу увагу приділяти зоні навколо очей: використовувати спеціальні креми і сироватки з позначкою «для повік».
Віддавати перевагу сонцезахисної косметики. Влітку або на гірськолижних курортах важливо використовувати спеціальні засоби з SPF не менше 30.
При цьому треба враховувати, що з віком шкіра змінюється. Те, без чого можна було обійтися в 30 років, стає нагальною потребою в 40. А моменти, не критичні для 20, будуть вкрай важливі в 50.

Догляд за обличчям в 20-30 років

Між 20 і 30 роками тіло і шкіра переживають справжній розквіт. Підліткові прищики найчастіше залишаються в минулому, зморшки здаються надуманою страшилкою з далекого майбутнього, а мета догляду зводиться в основному до профілактики.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак не все так гладко, як може здатися на перший погляд. Ці чотири правила необхідно дотримуватися, щоб насолоджуватися чистою і юної шкірою якомога довше.

1. Не забувайте ретельно вмиватися вечорами

Суха шкіра в юному віці зустрічається нечасто, а от нормальна зі схильністю до жирності — в широкому асортименті. Це обумовлено високим рівнем cтaтeвиx гopмoнів, побічним ефектом чого є підвищене вироблення шкірного сала. З віком рівень гopмoнів, а разом з ним і шкіра, нормалізуються.

Але поки ви молоді і гарячі, жир може стати проблемою: він є прекрасним живильним середовищем для різноманітних бактерій, що викликають запалення і подразнення.

Щоб не дати зарази розмножитися і зіпсувати вам зовнішній вигляд, не забувайте змивати скупчилися на обличчі за день жир, пил і бруд. Звичайно ж, використовуючи засоби для вашого типу шкіри.

2. Очищайте пори

Чорні точки — забиті жиром і брудом пори — ще одна поширена проблема юності. Якщо нехтувати очищенням, з часом пори розтягуються, а шкіра стає схожа на шкірку апельсина.

Глибоке очищення пір в домашніх умовах варто робити не рідше разу на тиждень. У цьому допоможуть спеціальні очищаючі маски, які можна купити або зробити самостійно.

Якщо шкіра схильна до вугрів , варто раз на місяць-два робити ручну або ультразвукову чистку у косметолога.

3. Захищайтесь від ультрафіолету

Засмага може виглядати красиво. Але якщо він натуральний, він напевно небезпечний. Сонячні промені висушують, а ультрафіолет пошкоджує білки колаген та еластин, що відповідають за пружність і еластичність шкіри. Результат — прискорене в’янення (фотостаріння) особи.

Щоб продовжити юність, звикайте використовувати кошти з SPF навіть в такому ніжному віці. А якщо вам важливий шоколадний відтінок, користуйтеся автозагара.

4. Доглядайте за шкірою під очима

Шкіра навколо очей — найтонша і майже не має під собою жирового прошарку. Саме тому вона старіє в першу чергу. Починати доглядати за цими ділянками в зрілому віці — поширена помилка. Фахівці рекомендують потурбуватися станом шкіри навколо очей років з 18.

Використовуйте спеціальні зволожуючі креми і маски-патчі з поживними речовинами. Також добре зберігають молодість вологі компреси на основі зеленого чаю і м’яти.

Рецепт компресів простий: 1-2 чайні ложки чаю або м’яти залийте 0,5 л окропу і дайте охолонути. Занурте в настій ватяні диски або складену в декілька шарів марлю, злегка відіжміть і покладіть під очі на 10-15 хвилин.

Догляд за обличчям в 30-40 років

До цього віку ви вже пережили чимало стресів і гормональних вибухів (вагітність, народження дитини, прийом протизаплідних засобів і так далі), і це відбилося на шкірі. Навіть якщо зміни не дуже помітні, вони є. І з очевидних причин будуть наростати. Тому не випускайте з уваги такі важливі моменти.

1. Зверніть увагу на пігментацію

Нерівний колір — яскравий вікової ознака, здатний додати як мінімум кілька років. З віком пігментація проявляється все чіткіше, тому важливо підтримувати рівний тон шкіри. Цього можна досягти, застосовуючи відбілюючі креми, маски або використовуючи м’які (без великих абразивних частинок) домашні скраби .

Але ідеальний варіант — проконсультуватися з косметологом. Він не тільки запропонує вам відбілюючі засоби, підібрані саме для вашої шкіри, але і, можливо, порекомендує провести серію професійних пілінгів.

Використання косметики з SPF набуває особливої ​​важливості. Ультрафіолет провокує вироблення меланіну і тим самим посилює проблему з пігментацією.

2. Постарайтеся не використовувати кошти з етиловим спиртом

Спирт розчиняє і змиває шкірний жир. Коли жиру багато, як це нерідко буває в юності, спиртові протирання можуть бути корисні. Вони допомагають усунути зайве шкірне сало зі скупчилися в ньому бактеріями і тим самим попередити виникнення прищів .

Проте з віком вироблення шкірного жиру зменшується. А між тим він необхідний, оскільки зволожує шкіру і захищає її від зовнішнього середовища: високих і низьких температур, вітру і так далі.

Кошти на основі спирту пошкоджують цей і без того потоншала і вимагає часу на відновлення бар’єр. І тим самим позбавляють шкіру необхідної вологи і захисту.

Після 30 бажано вибирати тоніки не з спиртом, а наприклад, з зеленим чаєм.

3. Починайте застосовувати антивікові засоби

Наприклад, креми і сироватки з ретинолом (вітаміном А). Доведено, що ретинол поліпшує клітинний обмін, стимулює синтез колагену і навіть сприяє зменшенню вже існуючих зморшок.

Однак у цього кошти є і побічні ефекти. Так, вітамін А може викликати роздратування шкіри і підвищує фоточутливість. Тому використовувати такі креми можна тільки на ніч.

З огляду на побічні ефекти, має сенс звернутися до косметолога. Фахівець допоможе вам підібрати препарати з відповідною вашій шкірі концентрацією ретинолу. А також, можливо, порадить інші антивікові засоби і прийоми, включаючи салонні ліфтінгові процедури: масаж, мікрострумову і мезотерапію і так далі.

У домашній догляд добре впишуться креми і маски з колагеном і гіалуронової кислотою . До речі, масаж обличчя теж можна виконувати самостійно.

Догляд за обличчям в 40-50 років

Кажуть, сучасні 40 років — це нові 20. І це дійсно так. Медицина, косметологія, здоровий спосіб життя дозволяють багатьом жінкам виглядати в цьому віці так само привабливо, як і між 20 і 30. Щоб допомогти шкірі довше зберегти молодість і свіжість, важливо дотримуватися наступних рекомендацій.

1. Інтенсивно зволожувати шкіру

Ми вже згадували про те, що з роками шкіра стає менш жирної. Оскільки захисний бар’єр з шкірного сала стоншується, шкірі стає складніше утримувати вологу. А де не вистачає вологи — там настає посуха з властивими їй тріщинами, зморшками, заломами … Зволоження шкіри має стати пріоритетом у вашому догляді.

Відмовтеся від вмивання милом і іншими підсушуючими засобами. Перейдіть на поживні пінки з вершковою текстурою або міцелярно воду , яка потребує змивання. Підбираючи денний і нічний крем, також зробіть упор на максимальне зволоження.

2. Включайте в догляд салонні процедури

Навіть якщо раніше ви прекрасно обходилися власними силами. З віком шкіра вимагає все більше уваги і турботи: зменшується обсяг губ, проявляються носогубні складки, трохи пливе овал обличчя.

Сучасна косметологія пропонує широкий асортимент антивікових процедур і творить справжні чудеса. Правильно підібрані пілінги, масажні техніки, а також всілякі уколи краси, які зволожать глибокі шари шкіри, заповнять зморшки і повернуть обсяг губ , дозволяють навіть в 49 виглядати так само чудово, як в 25.

Порадьтеся на тему професійного догляду з косметологом. Важливо, щоб ваш фахівець мав медичну освіту і пройшов відповідне навчання. В цьому випадку терапія буде максимально безпечною і ефективною.

3. Приділяйте максимум уваги шкірі під очима

З віком тонкій шкірі на цих ділянках потрібно все більше харчування і все більш щільні, насичені антиоксидантами і вітамінами креми і сироватки. Підбирати їх бажано разом з косметологом, який дасть рекомендації, орієнтуючись на особливості і стан конкретно вашої шкіри.

Врахуйте: забивати на догляд не можна! Навіть якщо здається, що вже вам пощастило і мімічні зморшки з темними колами благополучно обходять вас стороною. Час невблаганно, і, якщо не допомагати шкірі під очима відновлюватися, неприємні зміни одного разу можуть наздогнати вас буквально за кілька днів.

Догляд за обличчям після 50 років

Легендарна Коко Шанель одного разу сказала: «Ваше обличчя в 20 років дано вам природою; яким воно буде в 50, залежить від вас». Сподіваємося, ви не залишали шкіру наодинці зі стресами, і вона продовжує радувати вас здоров’ям і доглянутим виглядом. Ви напевно вже майстер в догляді за особою, тому відзначимо лише три ключові моменти.

1. Використовуйте ретинол

Якщо ви не використали кошти з вітаміном А раніше, відкладати не варто: вони дійсно допомагають шкірі довше залишатися молодою. Якщо ретинол вже входить до складу ваших улюблених кремів і сироваток, подумайте про те, щоб збільшити його концентрацію.

2. Додайте в догляд сироватки з гіалуроновою кислотою

Ця речовина присутня в шкірі і займається в тому числі збереженням вологи в тканинах. З віком природної гіалуронової кислоти все менше, і шкіра стає все суші, потихеньку перетворюючись в пергамент.

Але справа не тільки у втраті вологи. Гіалуронова кислота бере активну участь в процесах регенерації клітин. При її дефіциті шкіра просто втрачає можливість ефективно відновлюватися. А від цього прискорюється старіння.

Тому після 50 вкрай важливо додатково живити шкіру гіалуронка за допомогою спеціалізованих антивікових сироваток або навіть ін’єкцій.

3. Раз в три-чотири дні робіть маски з ліфтинг-ефектом

У плані омолодження добре зарекомендували себе альгінатні маски . Втім, косметичні бренди пропонують чимало інших варіантів масок з ліфтинг-ефектом на основі «фірмових» активних компонентів. І ви напевно зможете підібрати щось своє — саме той засіб, який буде повертати пружність конкретно вашій шкірі.

І ще раз нагадаємо: нам, на відміну від наших мам і бабусь, пощастило жити в той час, коли краса і молодість багато в чому дійсно знаходяться в наших (і досвідченого косметолога) руках. Цим чарівним фактом необхідно користуватися.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Правила сяючої шкіри: як доглядати за особою в 20, 30, 40 і 50 років