facebook

Українцям роздадуть по дві тисячі гривень на оплату комуналку: як оформити допомогу

Українцям роздадуть по дві тисячі гривень на оплату комуналку: як оформити допомогу

В Україні всього за місяць кількість субсідіантов збільшилася на 100 тис. Сімей і досягло 2,5 млн. У середньому кожен одержувач може розраховувати на дві тисячі гривень, які можна буде витратити на комуналку.

Про це, як повідомляє пресслужба Мінсоцу, повідомив заступник міністра Віталій Музиченко. В окремих випадках розмір допомоги буде досягати і 10 тис. грн. Це стосується багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Вони значно більше витрачають комуналки, тому і виплату вище.

Щоб отримати гроші, заяву або декларацію можна подати в такий спосіб:

  • звернутися до представника територіальної громади або ЦНАП,
  • звернутися до органу соціального захисту населення,відправити документи через “Укрпошту”,

    онлайн на сайті Мінсоцполітики (потрібно мати електронні засоби ідентифікації).

  • Як в Україні рахують розмір субсидійРозмір субсидії вважається індивідуально і залежить від доходу, складу сім’ї, а також розміру житла. В середньому українці платять за комуналку близько 15% свого сукупного доходу. Однак пенсіонери, які традиційно мають низький дохід, можуть розраховувати і на більш істотну допомогу.
  • Без субсидії ризикують залишитися ті, хто має кілька будинків або машин, офіційно не працюють, витратили понад 50 тис. грн на велику покупку, мають борги по комуналці. Також якщо 15% від сукупного доходу вистачає на те, щоб платити за комуналку в межах соціальних нормативів, субсидія не призначається.Також розмір субсидій буде залежати і від нових норм споживання води, електроенергії та газу, які почали діяти з 1 жовтня і зменшаться в 1,5 рази.
  • “Я хочу заспокоїти всіх громадян – коштів на субсидії вистачить, їх більше, ніж достатньо”, – заявив Марченко.Міністр також закликав усіх, хто має право на субсидії – оформляти їх.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям роздадуть по дві тисячі гривень на оплату комуналку: як оформити допомогу