facebook

Локдаун, обмеження в транспорті і COVID-сертифікати в ресторанах

Локдаун, обмеження в транспорті і COVID-сертифікати в ресторанах

Єдиною можливістю уникнути локдауну в Україні є вакцинація від коронавірусу. Президент України закликав посилити популяризацію щеплень.

Про це йшлося на нараді з Володимиром Зеленським 11 жовтня, присвяченій боротьбі з COVID-19, повідомляється на сайті глави держави. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який також брав участь у нараді, зазначив динаміку зростання захворюваності в країні.

За словами глави уряду, за минулий тиждень зафіксовано понад 90 тисяч заражень. Тижнем раніше ця кількість була 64,6 тис.

Водночас він зазначив, що кількість тестувань зросла – минулого тижня було зроблено 310 тисяч ПЛР-тестів, 285 тисяч експрес-тестів і 60 тисяч ІФА-тестів. Також за цей час було зроблено 720 тисяч щеплень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Обговорювалося також питання посилення карантинних обмежень. Йдеться про можливість відвідувати заклади громадського харчування та користуватися громадським транспортом вакцинованим громадянам.

За словами учасників наради, тільки вакцинація допоможе уникнути локдауну в Україні. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко нагадав, що 97% госпіталізованих – невакциновані.

Зі свого боку керівництво Нацполіції і Служби безпеки розповіло про боротьбу з підробкою COVID-сертифікатів і ПЛР-тестів.

Підсумовуючи нараду, Зеленський заявив про необхідність роз’яснювальної роботи, зокрема в тому, що стосується карантинних обмежень та вакцинації, залучивши масштабну інформаційну кампанію.

Як повідомляв OBOZREVATEL, уряд України посилив карантинні обмеження. З 21 жовтня в країну не пускатимуть пасажирів без COVID-сертифікатів. Йдеться про міжрегіональні поїздки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Локдаун, обмеження в транспорті і COVID-сертифікати в ресторанах