facebook

Супрун розповіла як правильно чистити зуби, та коли слід міняти зубну щітку

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла на своїй сторінці в Facebook, що міняти зубну щітку необхідно раз на три місяці.

“За цей час щітка зношується, втрачається пружність щетинок, тому зменшується ефективність очищення. Крім того, з часом на щітці накопичуються бактерії, в подальшому можуть викликати зaпaлення рoтoвoї порожнини”, – стверджує лiкар.

Крім цього, Уляна Супрун порекомендувала чистити зуби не менше двох хвилин двічі на день, пише “segodnya“.

“Дослідження показують, що тривалість чищення зубів повинна становити не менше двох хвилин. Від тривалості залежить ефективність очищення рoтoвoї порожнини, зменшує ризик виникнення карiєсу і хвoрoб ясен”.

Також важливо використовувати зубну пасту з правильною концентрацією фтору.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вміст фтору завжди має бути зазначений на упаковці. Дорослим рекомендується використовувати зубну пасту, що містить не менше 1350 ppm фториду. Якщо у вас чутливі зуби, не рекомендується використовувати зубні пасти, що містять фтор”, – пише чиновник.

Для дітей є спеціальні дитячі пасти, проте не завжди необхідно використовувати саме їх. Діти будь-якого віку можуть користуватися сімейною пастою, якщо вона містить 1350-1500 ppm фториду. Кількість зубної пасти на щітці для дітей має бути розміром з горошину.

За даними Британської асоціації стоматологів, зуби необхідно чистити безпосередньо перед сном і ще один раз протягом дня.

“Якщо ви звикли чистити зуби вранці, то неважливо, чи робите ви це до сніданку або після нього. Але пам’ятайте: між прийомом їжі і гігієнічною процедурою має минути не менше години!” – кажуть експерти.

Рідини для полоскання порожнини рoта стають дедалі популярнішими, але чи дійсно вони так ефективні, як каже реклама. Вчені говорять, що ні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Супрун розповіла як правильно чистити зуби, та коли слід міняти зубну щітку