facebook

Липневе посилення загальної мобілізації: у ТЦК зробили важливе попередження – стосується всіх, хто ще не служить

Хто з військовозобов’язаних буде в пріоритеті у військкомів


В Україні триває загальна мобілізація, і щонайменше до 18 серпня чоловікам вручатимуть повістки. Про те, яких фахівців першочергово закликатимуть у липні, розповідає “Leopolis”.

За словами начальника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Тищенка, до військкоматів з власної ініціативи приходять лише 20% військовозобов’язаних чоловіків, половина з яких контрактники.

Він наголосив, що це невеликий показник від планів, які потрібно виконувати, інакше мобілізацію буде зірвано.

Найзатребуванішими спеціальностями в армії на цей момент є артилеристи, піхота, танкісти, десантники та льотчики. ЗСУ потребує таких бійців найбільше, тому представники ТЦК прагнуть поповнити лави захисниками з такою підготовкою.

За словами Тищенка, кожен навчальний центр, куди після проходження медкомісії направляють майбутніх військовослужбовців, вирізняється своєю специфікою. Призовників розподіляють за фахом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він нагадав, що вручення повістки не завжди тягне за собою мобілізацію та відправлення на фронт.

Олександр Тищенко додав, що в умовах воєнного стану кожен громадянин незалежно від статі та віку повинен мати при собі документ, що підтверджує особу. У чоловіків 18-60 років має бути військово-обліковий документ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Липневе посилення загальної мобілізації: у ТЦК зробили важливе попередження – стосується всіх, хто ще не служить