facebook

Щепленні українці продовжують заражатися коронавірусом – РОЗ’ЯСНЕННЯ ЛІКАРІВ

Щепленні українці продовжують заражатися коронавірусом – РОЗ’ЯСНЕННЯ ЛІКАРІВ


Відмова від щеплення уповільнює вироблення колективного імунітету, який повинен перемогти пандемію.

Після отримання щеплення від коронавирусу трапляється, що люди повторно хворіють COVID-19. Лікарі вважають причиною цього відсутність колективного імунітету. Зокрема, такої думки дотримується невролог Волинської обласної лікарні, повідомляє ТСН.

Спеціаліст у черговий раз підкреслила, що вакциновані українці продовжують заражатися коронавірусом, оскільки циркуляція вірусу залишається дуже високою, а темпи імунізації не дозволяють виробитися колективному імунітету. Медик вважає, що ті, хто відмовляється від вакцинації, наражають на небезпеку себе та своїх родичів, а також нехтують громадянською відповідальністю, оскільки відмова від щеплення уповільнює вироблення колективного імунітету, який маємперемогти пандемію.

«Люди повинні чітко розуміти, що відмовившись від вакцинації, не ставши частиною колективного імунітету, вони ставлять під загрозу не тільки себе, а й тих, хто вакцинувався, оскільки вірус продовжує циркулювати і його концентрація досить висока», – пояснила Бобрик.

Фахівець також закликала ввести жорсткі обмеження щодо тих, хто відмовляється від щеплення, зокрема заборонити їм відвідувати магазини і ходити на роботу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Щепленні українці продовжують заражатися коронавірусом – РОЗ’ЯСНЕННЯ ЛІКАРІВ