facebook

Потрібно встигнути до 30 листопада: українцям роздадуть щонайменше по 3300 грн

Українці можуть отримати компенсацію за втрачений урожай


Міністерство аграрної політики та продовольства оголосило про продовження терміну подання заяв на компенсацію за втрачений урожай, спричинений терактом на Каховській ГЕС. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Наразі заяви та необхідні документи, що підтверджують право власності на земельну ділянку, можна подати до 31 жовтня 2023 року.

Це рішення було прийнято після ухвалення Урядом постанови № 980, яка вносить зміни до процедури надання одноразової фінансової допомоги постраждалим від підриву греблі Каховської ГЕС у зв’язку з втратою врожаю.

Також було збільшено термін розгляду заяв Комісією з 10 до 20 днів, а термін ухвалення рішень про виплату компенсацій облдержадміністраціями (ОВА) було продовжено до 30 листопада 2023 року.

Зазначимо, що компенсацію можуть отримати мешканці Миколаївської та Херсонської областей, які мають земельну ділянку для особистого селянського господарства або для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, а також земельну ділянку для індивідуального садівництва.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Розмір компенсації становить 3318 гривень за втрачений урожай овочів на ділянці площею 0,01 га.

На Миколаївщині компенсація виплачується на ділянку площею не більше 0,2 га, а на Херсонщині – не більше 0,3 га. Це рішення надає можливість більшій кількості мешканців отримати компенсацію за втрачений урожай.

Ці зміни продовжують термін подання заяв, збільшують термін розгляду та прийняття рішень, щоб забезпечити більш ефективну та справедливу процедуру отримання компенсацій.

Жителі Миколаївської та Херсонської областей, які втратили свої врожаї через теракт на Каховській ГЕС, можуть скористатися цими можливостями та подати заяви на компенсацію у встановлені терміни. Це допоможе їм упоратися з фінансовими втратами та продовжити свою діяльність у сільському господарстві.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потрібно встигнути до 30 листопада: українцям роздадуть щонайменше по 3300 грн