facebook

Пасажирів без COVID-сертифікатів будуть штрафувати: названо розміри покарання

Пасажирів без COVID-сертифікатів будуть штрафувати: названо розміри покарання


Із 25 жовтня в Україні зміняться правила адміністративної відповідальності за проїзд у громадському транспорті без сертифіката про щеплення або негативного тесту на COVID-19. Відтепер штраф у розмірі 36 000 гривень покладається на самого пасажира, а не на перевізника.

Про це повідомили в пресслужбі МОЗ. Зміни зачеплять лише ті транспортні маршрути, які здійснюють міжрегіональний або міжнародний рейс.

“Не поширюється ця норма також на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів у салоні не становить більш як п’ять, не враховуючи дітей до 14 років. У той самий час допускається і більша кількість людей в одному транспорті, якщо всі вони члени сім’ї та їхня спорідненість підтверджується документально”, – зазначено в повідомленні МОЗ.

Однак у разі порушення правил пересування в залізничному або авіатранспорті відповідальність за пасажира без сертифіката про щеплення або іншого документа, який підтверджує його епідеміологічну безпеку для інших учасників руху, залишається на компанії-перевізнику.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, відсьогодні в Запорізькій області пасажири громадського транспорту зобов’язані надавати сертифікат про отриману дозу вакцинації або негативний результат ПЛР-тесту, отриманий не раніше, ніж за 72 години.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пасажирів без COVID-сертифікатів будуть штрафувати: названо розміри покарання