facebook

В Україні виявлено випадки нового штаму, що мутує, Дельта – Дельта плюс

В Україні виявлено випадки нового штаму, що мутує, Дельта – Дельта плюс

Коронавірус продовжує змінюватися. Найновіший варіант коронавірусу – це мутація штаму Дельта, званий Дельта Плюс, який зараз набирає обертів. Експерти попереджають, що це нагадування про те, що до кінця пандемії ще далеко. Мутація коронавірусу AY.4.2 (Delta Plus) вперше була зареєстрована у Великій Британії у червні 2021 року.

Варіант AY.4.2, на який припадає 9,6% випадків COVID-19 у Великобританії, став настільки поширеним за останні чотири тижні, що Агентство з безпеки здоров’я Великобританії нещодавно назвало його варіантом, що «розслідується». Але хоча вчені кажуть, що він може бути на 10-15% поширенішим, ніж основний варіант Delta (B.1.617.2), вони припускають, що навряд чи він відповідальний за недавній сплеск випадків у Великій Британії. Крім того, випадки захворювання на підштам коронавірусу Delta активно реєструються за межами Туманного Альбіону.. Нова мутація вже досягла багатьох країн Азії та Європи, зокрема України.
«На жаль, у п’ятницю наші вчені завершили дослідження, і сьогодні є підтвердження, що дельта-мутація, яка почалася у Великій Британії, вже є в нашій країні», – сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов.

За його словами, випадки мутації виявлено у Львові, Тернополі та Західній Україні, а також у Києві.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні виявлено випадки нового штаму, що мутує, Дельта – Дельта плюс