facebook

Вакцина Moderna від Covid-19 – все, що потрібно про неї знати. Відповіді на запитання

Вакцина Moderna від Covid-19 – все, що потрібно про неї знати

Вакцина Moderna проти Covid-19 стала другою в світі, яка після трьох етапів клінічних досліджень показала високу ефективність проти коронавірусу, і відразу ж була схвалена ВООЗ для застосування. Ефект після введення двох доз залишається на рівні 90%.

Ким розроблена Moderna проти Covid-19

Вакцина Moderna проти Covid-19 розроблена американським Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань (NIAID), Управлінням з удосконалення біомедичних досліджень (BARDA) і компанією Moderna (США). Це РНК-вакцина. Під час її виробництва використана інформаційна рибонуклеїнова кислота (іРНК), що викликає імунну реакцію, яка може захистити від зараження в майбутньому.

Який склад вакцини Moderna

До складу вакцини Moderna проти Covid-19 входять: матрична рибонуклеїнова кислота (мРНК), ліпіди (SM-102, поліетиленгліколь [PEG] 2000, дімірістоілгліцерин [DMG], холестерин і 1,2-дістеароіл-sn-гліцеро-3-фосфохолін [ DSPC]), трометамін, гідрохлорид трометаміна, оцтова кислота, ацетат натрію і сахароза.

Чим відрізняється Moderna від інших вакцин

Одна з головних відмінних рис вакцини Moderna у тому, що вона не псується за стандартних температур холодильника – 2-8 ° C і не вимагає температури -70 ° C, як Pfizer.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Скільки доз необхідно вводити

Для отримання потрібного ефекту необхідно ввести дві дози вакцини Moderna по 0,5 мл з інтервалом 28 днів.

Як вводиться вакцина

Вакцина Moderna проти Covid-19 вводиться внутрішньом’язово.

Яка ефективність вакцини Moderna проти Covid-19 

Вакцина Moderna гарантує захист від тяжкого перебігу коронавірусної інфекції на 94,1%. Зазначається, що за півроку після введення другої дози її ефективність зберігається на рівні 90%.

Кому рекомендовано Moderna

ВООЗ дозволила екстрене застосування вакцини Moderna для профілактики Covid-19 у осіб віком від 18 років.

Кому не рекомендовані щеплення вакциною Moderna

Moderna не рекомендується за наявності важкої алергії після попередньої дози цієї вакцини, алергії на будь-які інгредієнти цієї вакцини.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вакцина Moderna від Covid-19 – все, що потрібно про неї знати. Відповіді на запитання