facebook

Лікар розповів, як коронавірус протікає у вакцинованих

Лікар розповів, як коронавірус протікає у вакцинованих

Навіть після повного курсу вакцинації від COVID-19 є можливість заразитися коронавірусом. Але навіть у такому разі у більшості людей не виникне жодних симптомів, лише деякі вакциновані перенесуть хворобу як застуду чи легку форму грипу.

Такі дані наводять дослідники, які проаналізували дані програми ZOE COVID Symptom Study, в якій користувачі можуть повідомляти про свої симптоми при захворюванні на COVID-19, повідомляє данське видання DK.

За словами вчених, серед найчастіших симптомів у інфікованих, хто вакцинувався від коронавірусу, бувають головний біль, нежить, кашель, біль у горлі та чхання. За наявними даними, серед симптомів, як і раніше, є втрата нюху.

Данський імунолог Руне Хартманн і лікар-інфекціоніст Томас Бенфілд кажуть, що загалом у вакцинованих людей спостерігається різке зниження тяжкості захворювання, отже, менше людей госпіталізують і знижується рівень смертності.

“Ми бачимо, що захист від вакцини знижується у найбільш літньої частини населення, старших за 70 років, після шести місяців (після останнього щеплення). Але в той же час ми побачимо клінічне поліпшення, якщо люди зроблять третє щеплення”, – сказав Руне Хартманн.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що завдяки вакцинації в Україні вдалося зберегти життя щонайменше 5,5 тисяч людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко говорив, що українці, які вже отримали перше щеплення проти коронавірусу, найчастіше вказували на біль у місці уколу та незначне підвищення температури після вакцинації. Однак ці та інші “побічки” траплялися менш ніж в одного відсотка тих, хто отримав першу дозу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар розповів, як коронавірус протікає у вакцинованих