facebook

Синоптики Розповіли Якої Зими Цьогоріч Чекати Українцям

Синоптики Розповіли Якої Зими Цьогоріч Чекати Українцям

Погода за вікном все більше нагадує про прихід зими, а це означає, що варто звернути увагу на прогнози синоптиків. За словами фахівців, майбутня зима стане дещо теплішою за попередні.

Повідомляється, що січень місяць 2022 стане практично найтеплішим цієї зими. Його середня температура складе на 2-3 градуси вище за звичайний, і така ситуація може триматися всю зиму з короткочасними змінами у бік похолодання.

Водночас, за словами представників гідрометеорологічного інституту, весь зимовий сезон 2021-2022 рр. Україну супроводжуватиме температура вища на один-півтора градуса щодо минулорічних свідчень.

Близько 60% усієї зими стане вже очікувано аномально теплим, а решта 40% – це звична температура або трохи нижча.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, на температуру повітря в Україні може впливати арктичний холод, який здатний циркулювати потоки повітря під час теплої зими.

Якщо говорити про опади, то на думку фахівців їх обсяг складе в межах середньостатистичного показника. Тобто не буде затяжних снігопадів і не буде тривалої посухи. Точніший прогноз щодо опадів на даний момент скласти неможливо, це необхідно робити за кілька днів до певної дати.

Також поки що неможливо спрогнозувати і тривалість зими – чи буде вона затяжною, чи на нас чекає рання весна, поки що невідомо. Такий попередній прогноз можна робити не раніше кінця листопада чи початку грудня.

За словами синоптиків, зима в Україні розпочнеться у другій половині листопада. А грудень на початку обіцяє бути морозним із позначкою до -10. Щодо погоди на святкові дні на початку січня, то очікується також похолодання до -15, а от опадів у вигляді снігу, швидше за все, не передбачається.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Синоптики Розповіли Якої Зими Цьогоріч Чекати Українцям