facebook

Вчені з’ясували, які ліки можуть знизити ризик смерті від коронавірусу

Вчені з’ясували, які ліки можуть знизити ризик смерті від коронавірусу

Ефективними проти ковіда виявилися ліки, які давно застосовуються в медицині.

Вчені з’ясували, що для зниження ризику смерті від коронавірусу необхідно приймати препарати, які знижують рівень холестерину.
Такого висновку дійшли експерти з Каролінського інституту. Дослідження проводилося біля Швеції. У ньому взяли участь близько мільйона людей віком від 45 років.

Згідно з результатами дослідження, добровольці, які приймають такі таблетки, з куди меншою ймовірністю помруть від коронавірусу. Справа в тому, що такі ліки, що також називають статинами, зменшують запалення кровоносних судин.
Як розповів доктор Віктор Альквіст, статини допомагають при проблемах із серцево-судинною системою та підвищеним рівнем ліпідів – станами, які характерні для організму, ураженого інфекцією COVID-19. Однак точні висновки робити поки що зарано.
Раніше курсор писав, що ВООЗ озвучила нові терміни закінчення пандемії COVID-19. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявляє, що пандемія Covid-19 «триватиме на рік довше, ніж потрібно», тому що бідніші країни не отримують необхідних їм вакцин.

З’явилися нові дані про британського подваріанту штаму Дельта. У Великій Британії на нову мутацію припадає майже 10% всіх випадків коронавірусу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені з’ясували, які ліки можуть знизити ризик смерті від коронавірусу