facebook

Водії аж присіли: Рада готує суто міський штраф, але й у селі можуть впаяти величезну суму

Українцям пригрозили новим штрафом


У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9564, який передбачає запровадження в Україні великих штрафів для водіїв за дуже популярні порушення правил дорожнього руху. Про це повідомляє “agronews.ua”.

Насамперед ця пропозиція стосується водіїв, які воліють проїжджати містом із надмірним шумом. Цю інформацію було представлено на офіційному порталі Верховної Ради України.

На думку нардепів, новий законопроєкт пропонує запровадити адміністративну відповідальність за експлуатацію автотранспортних засобів із перевищенням встановленого рівня шуму:

Перше подібне порушення передбачає штраф у розмірі 17 000 гривень;
При повторному правопорушенні – штраф у 34 000 гривень та позбавлення прав до 6 місяців.
У разі першого порушення справа розглядатиметься поліцією, а за другого – у суді.

Цікаво, що санкції застосовуються лише у межах населених пунктів. За межами міста спортивні автоперегони та тренування можуть продовжуватися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У пояснювальній записці до законопроєкту голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія зазначив, що гучні звуки турбують багатьох українців, оскільки рев мотоциклетних двигунів нагадує не лише військові дії, а й створює дискомфорт для громадян.

Останнім часом деякі водії почали зловживати внесенням змін до системи випуску відпрацьованих газів автомобілів з метою модифікації. Це призводить до значного збільшення рівня шуму, що створюється двигуном.

Ці зміни особливо популярні серед молоді та мотоциклістів. Прямі глушники, подвійні спортивні системи та інші технічні пристрої, які не передбачені заводом-виробником, призводять до порушення громадського спокою та викликають невдоволення серед громадян.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водії аж присіли: Рада готує суто міський штраф, але й у селі можуть впаяти величезну суму