facebook

У додатку “Дія” знайшли слабкі місця, кібкрексперт оцінив небезпеку для українців

У додатку “Дія” знайшли слабкі місця, кібкрексперт оцінив небезпеку для українців

Українцям розповіли, чи безпечна насправді”дія”. Чому більшість країн відмовилися від цієї ідеї

Кіберексперт Костянтин Корсун розповів про те, чому вважає додатки “Дія” небезпечним. Головна небезпека полягає в тому, що гарантій того, що ваші особисті дані не будуть розголошені – немає, так як розробники можуть мати прихований доступ і інформації.

“Безпечна проблема полягає в тому, що всі гаджети можна вважати потенційно скомпрометованими, тому що дуже мало людей дійсно знають і дотримуються правил цифрової гігієни. Тому цей додаток містить купу ризиків. Починаючи з того, що розробники операційних систем смартфона можуть мати якийсь прихований доступ або приховані функції, періодично випливають. Випадків і прикладів так багато”, – зазначив Корсун.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Країни по всьому світу відмовилися від подібної практики, і багато додатків, які потрібні були для голосування під час виборів також не прижилися в ряді країн, серед яких Франція, Німеччина, Молдова, Швейцарія, і так далі.

На його думку, ті, хто розробили “Дію” не задалися питанням, чому немає аналогів, вони просто захотіли бути першими, і відразу випустили.

Варто відзначити, що зараз в “Дії” можна знайти всі ваші документи, включаючи паспорт, водійське посвідчення, і навіть covid-сертифікати. Раніше Міністерство з питань цифрової трансформації обіцяє близько мільйона гривень за те, що хтось знайде уразливості в додатку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У додатку “Дія” знайшли слабкі місця, кібкрексперт оцінив небезпеку для українців