facebook

Термін дії сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 скоротять: з’явилися подробиці коли і на скільки

У ЄС можуть скоротити термін дії сертифікатів про вакцинацію від COVID-19: з’явилися подробиці

У Європейському Союзі пропонують скоротити термін дії сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 до 9 місяців. Наразі документ, що підтверджує отримання вакцини, діє 12 місяців.

Також відбудуться зміни для туристів, які приїжджають до країн ЄС. Єврокомісія пропонує забезпечити безперешкодний доступ між країнами ЄС для іноземців з 10 січня, ​​​​але лише за умови вакцинації схваленими Всесвітньою організацією охорони здоров’я препаратами. Про це повідомляє Bloomberg.

Крім того, Єврокомісія наполягає на тому, щоб уряди країн ЄС врегулювали різницю у правилах в’їзду іноземців. Наразі в Євросоюзі використовують різні підходи до того, як довго мають діяти документи, які б підтверджували отримання щеплення від коронавірусу.

Як повідомляв OBOZREVATEL, комісар Європейського Союзу з охорони здоров’я Стелла Кіріакідес заявила, що країнам, де вакциновано менш ніж 80% населення, слід готуватися до важкої зими. Крім того, через погіршення ситуації із COVID-19 через кілька днів правила перетину кордонів Євросоюзу зміняться.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров’я розповіли, що побороти коронавірус та нарешті вийти з пандемії світу дозволить лише вакцинація. Зокрема, до кінця року імунізувати потрібно 40% населення, а до літа 2022-го – загалом 70%.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Термін дії сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 скоротять: з’явилися подробиці коли і на скільки