facebook

Штам коронавірусу з Південної Африки може викликати нові симптоми і “цілком нову пандемію”

Штам коронавірусу з Південної Африки може викликати нові симптоми і “цілком нову пандемію”


Новий штам коронавірусу B.1.1.529, виявлений напередодні в Південній Африці, може становити небезпеку для наявних вакцин. Вчені припускають, що через велику кількість мутацій цей штам може виявитися стійким до вакцин.
Про це пише британське видання iNews з посиланням на спеціального посланця Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) COVID-19 Девід Набарро.

Схоже, що вірус має більшу здатність обходити захист, який ми всі створили в результаті вакцинації, проведеної з початку цього року, і це викликає занепокоєння, тому що тоді це означатиме, що нам доведеться скинути налаштування і повернутися назад“, – сказав Набарро.

За його словами, в результаті такого сценарію світ може зіткнутися з новою пандемією, в ході якої людству доведеться боротися з новим вірусом.

Як повідомляли Українські Новини, раніше стало відомо, що в Південній Африці вчені виявили новий штам коронавірусу з 32 мутаціями спайкового білка, який відповідає за проникнення у клітини людини.

Зараз продовжуються дослідження даного штаму, проте вчені припускають, що через таку кількість мутацій цей різновид коронавірусу може виявитися значнішим заразним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сьогодні Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) провела екстрену нараду, щоб вирішити, чи стане B.1.1.529 варіантом, що становить інтерес, або варіантом, що викликає занепокоєння.

Також ВООЗ закликала світові уряди не поспішати із закриттям кордонів для мешканців Південної Африки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штам коронавірусу з Південної Африки може викликати нові симптоми і “цілком нову пандемію”