facebook

В Україні оновили карантинні обмеження для закладів освіти: що змінилося

У “жовтій” зоні потрібно 100% вакцинованих освітян принаймні однією дозою для роботи закладу в очному форматі.

В Україні від 6 грудня буде посилено карантин для невакцинованих громадян у “жовтих” зонах. У зв’язку з цим зміни торкнуться і закладів освіти.

Про це повідомили у МОЗ.

За оновленими правилами карантину, у “жовтій” зоні дозволяється працювати тим педагогам, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19. Оскільки працівники сфери освіти мають зробити обов’язкове щеплення проти коронавірусу, то щоб заклад працював, потрібно 100% вакцинованих принаймні однією дозою співробітників.

Можуть працювати без щеплення ті співробітники, які мають протипоказання до вакцинації, що підтверджено медичним висновком. Крім того, такі особи не підлягають відстороненню від роботи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У “червоній” зоні заклади освіти можуть працювати лише у разі 100% вакцинації проти COVID-19 всіх співробітників двома дозами. Якщо працівник отримав одну дозу вакцини, то не може бути відстороненим від роботи, але це також і не дозволяє йому проводити навчання в очному форматі. Тих, хто має підтверджені протипоказання, відсторонити не можуть.

“Допоки всі співробітники не пройдуть повністю курс щеплення, заклад освіти не може працювати в очному форматі”, – наголосили у МОЗ.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні оновили карантинні обмеження для закладів освіти: що змінилося