facebook

Жахливий прогноз для людей, які перенесли  COVID-19, дали медики

Жахливий прогноз для людей, які перенесли  COVID-19, дали медики


Коронавірус продовжує підносити трагічні сюрпризи.
<

Пацієнти, які важко перенесли коронавірус, схильні до високого ризику померти протягом року після одужання. Такий висновок зробили медики із США, яке опублікувало видання Frontiersin.

Експерти, які тривалий час спостерігали за 13 638 пацієнтами, вважають, що серйозні напади захворювання, викликаного COVID-19, можуть істотно нашкодити здоров’ю в довгостроковій перспективі.

Так, результати дослідження підтвердили, що 20% тих, хто тяжко переносив коронавірус, після одужання померли протягом одного року. У них спостерігалися проблеми із зсіданням крові, а також діагностувалася дихальна недостатність.

Так, вчені дійшли висновку, що ймовірність смерті протягом наступного року в осіб, які тяжко перехворіли на ковід, більш ніж удвічі вище, ніж у тих, хто не був інфікований зовсім або відчував легші симптоми вірусу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На думку вчених, на особливу небезпеку наражаються  літні люди, а також ті, хто страждає від хронічних захворювань.

«Ми провели дослідження, яке показало, що пацієнти з тяжкою формою COVID-19, які одужали, зазнавали значно більшого ризику госпіталізації в наступні шість місяців, – прокоментував результати дослідження професор Арч Майноус з Університету Флориди. – Нове дослідження розширило попереднє, щоб вивчити ризик смертності протягом наступних 12 місяців».

Причому більшість смертей, що трапилися у людей, які вижили з важким COVID-19, не були пов’язані з поширеними ускладненнями цього захворювання: 80% таких смертей сталися з широкого кола причин, які зазвичай не пов’язані з коронавірусом. Це свідчить про те, що пацієнти зазнали загального погіршення стану свого здоров’я, що зробило їх уразливими.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Жахливий прогноз для людей, які перенесли  COVID-19, дали медики