facebook

Українці назвали найкращу країну для еміграції

Соцопитування свідчать, що міграційні настрої серед українців не дуже сильні. Тільки 7% наших співвітчизників в найближчі півроку збираються виїхати за кордон на тривалий термін – для навчання, роботи або постійного проживання. Причому навіть бажаючі виїхати до еміграції готуються неспішно – кожен третій поки що не зробив ніяких конкретних кроків для зміни місця проживання, пишуть “Факти”.

Як показало опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології, серед потенційних мігрантів чітко намітився прозахідний вектор. Найпопулярніша країна у бажаючих виїхати – Польща. Там збираються осісти 36% мігрантів, які визначилися із вибором.

Втричі менше респондентів вибрали Чехію та Німеччину: 12% і 11% відповідно. Росію назвали 7% опитаних, а США – 6%. В Італію та Канаду з метою тривалого перебування збираються виїхати 5% і 3% респондентів відповідно. Угорщину та Францію вибрали по 2%. Замикає десятку найпопулярніших країн Ізраїль (1%). Інші країни вказали не більше 1% респондентів. Не визначились з країною переїзду 16% опитаних, ще 6% не змогли відповісти.

Опитування продемонструвало, що серед чоловіків втричі більше готових виїхати, ніж серед жінок (11% і 4% опитаних). Люди з вищою освітою більш охоче розглядають питання про виїзд за кордон на тривалий термін (10%). Молодь 18-29 років частіше замислюється про переїзд, ніж люди середнього віку. Серед усіх регіонів найбільш легкими на підйом виявилися жителі західної частини країни.

Опитування проводилося з 3 по 20 квітня 2018 року по всій Україні. Методом особистого інтерв’ю опитано 4005 респондентів у 110 населених пунктах. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці назвали найкращу країну для еміграції