facebook

ВООЗ попередила про небезпечну здатність коронавірусу  штаму “ОМІКРОН”

ВООЗ попередила про небезпечну здатність коронавірусу  штаму “ОМІКРОН”


Омікрон» поширюється швидше за «Дельту» і вражає вакцинованих та перхворівших Covid-19 людей.

Про це, коментуючи поширення коронавірусу штаму «Омікрон», виявленого вже й в Україні, заявив 20 грудня генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адхан Гебрейєсус, повідомляє Reuters.

«На даний час є переконливі докази того, що «Омікрон» поширюється значно швидше, ніж варіант «Дельта». І ймовірніше, що люди, які вакциновані або одужали від COVID-19, можуть бути інфіковані або повторно інфіковані», – зазначив Гебрейєсус.

Експерти ВООЗ пояснили, що «Омікрон» успішно вислизнув від деяких імунних реакцій, а це означає, що бустерні програми, що розгортаються у багатьох країнах, мають бути націлені на людей із слабкішою імунною системою.

Вони вважають, що цей штам, краще уникає антитіл, що виробляються деякими вакцинами від Covid-19, але є й інші форми імунітету, які можуть запобігти інфекції та хвороби.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Хоча ми спостерігаємо зниження кількості антитіл, що нейтралізують, майже всі дані показують, що Т-клітини залишаються неушкодженими, це те, що нам дійсно потрібно», – наголосив експерт ВООЗ Абді Махамуд.

Нагадаємо, багато симптомів «Омікрону» можуть відрізнятися від традиційних симптомів коронавірусу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ВООЗ попередила про небезпечну здатність коронавірусу  штаму “ОМІКРОН”