facebook

З 1-го січня в Україні зростуть тарифи на доставку газу

Підвищені тарифи почнуть діяти з 1 січня 2022 року. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила нові тарифи на розподіл газу для населення.


Про це повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на матеріали комісії.

Згідно з рішенням НКРЕКП, найвищі тарифи встановлені для побутових клієнтів «Чернівцігаз» – 2,57 гривень за кубометр (з ПДВ), «Гадячгаз» – 2,39 гривень, «Закарпатгаз» – 2,39 гривень, «Лубнигаз» – 2, 39 гривень, «Миколаївгаз» – 2,39 гривень, АТ «Тисменицягаз» – 2,39 гривень, «Харківгаз» – 2,39 гривень.

Мінімальна вартість встановлена для клієнтів «Київгаз» – 0,38 гривень за кубометр (з ПДВ) та «Харківміськгаз» – 0,52 гривень.

Зазначимо, газорозподільчій компанії «Львівгаз» дозволили підняти тариф лише на 1 копійку: з 1,68 грн/м3 до 1,69 грн/м3 без ПДВ.

При цьому заступник керівника Офісу президента України Ростислав Шурма заявив, що коригування тарифів на розподіл та доставку газу перебуває в межах інфляційних очікувань на рівні 10-11%. При цьому він нагадав, що ціна газу для населення протягом цьогорічного опалювального сезону не зростатиме.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З 1-го січня в Україні зростуть тарифи на доставку газу