facebook

Уроки фізкультури у школі: щодня та у новому форматі. Міністр спорту розповів про зміни

Уроки фізкультури у школі: щодня та у новому форматі. Міністр спорту розповів про зміни

Президент України доручив збільшити кількість занять фізкультурою для школярів. У Міністерстві молоді та спорту згодні, і запевняють, що діти у майбутньому “через козла стрибати не будуть”.

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання збільшити кількість уроків фізкультури у школах. У свою чергу Міністерство молоді та спорту розраховує, що такі заняття будуть проводитись щодня. Про це глава відомства Вадим Гутцайт розповів в інтерв’ю виданню “Слово та справа”.

За словами голови відомства, у міністерстві дуже хочуть, “щоб фізкультура була у школі щодня”. Гутцайт висловив думку, що багато дітей не розвинені у фізичному плані, частина з них має ризик ожиріння. У зв’язку з цим глава міністерства вважає, що необхідно “робити якісь руханки” та змінювати пострадянські уроки для покращення стану здоров’я учнів.

“Пам’ятаєте, як ми стрибали через козла? Тому є дуже велике бажання, щоб дійсно змінилися уроки фізкультури, щоб ці уроки були щодня. Над цим питанням ми разом із Міністерством освіти і науки працюємо, і президент поставив завдання, щоби більше й частіше фізкультура була у школі”, – сказав Гутцайт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Міністр заявив, що зміниться сам формат проведення уроків фізкультури – зокрема, у майбутньому діти “через цапа стрибати не будуть”.

“Є багато різних вправ, рухливі ігри, які найбільше підходять для дітей”, – додав Гутцайт.

Нагадаємо, влітку цього року Володимир Зеленський оголосив про запуск програми “Здорова Україна”. Голова держави звернув увагу на той факт, що наша країна знаходиться на 115-му місці у світі за показником середньої тривалості життя, тому українців необхідно залучати до спорту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Уроки фізкультури у школі: щодня та у новому форматі. Міністр спорту розповів про зміни