facebook

Літнім українцям роздадуть 1000 грн на ліки: які умови

Літнім українцям роздадуть 1000 грн на ліки: які умови

Повністю щепленим від коронавірусу українцям дозволять витрачати на ліки 1000 грн, виплачені за програмою єПідтримка. Зробити це зможуть лише ті, хто старший за 60 років і отримав дві дози вакцини.

Такі зміни у програмі відбудуться у січні 2022 року. Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка України, міністерка економіки Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

З січня 2022 року програма єПідтримка буде модифікована. Дамо можливість людям старше 60 років направити кошти на придбання ліків”, – сказала Свириденко. Щоправда, яким саме буде цей механізм, вона не уточнила.

Поки що українці можуть витратити “ковідну тисячу” лише на книги, походи в театри, кінотеатри або на концерти, квитки на літаки та потяги (тільки в межах країни), абонементи до фітнес-клубів або відвідування спортзалів. Найчастіше, до речі, купують книги.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жодного спеціального списку торгових точок, де дозволяється сплачувати “тисячею за вакцинацію”, не передбачено. Система визначає це автоматично на основі спеціальних MCC-кодів, що свідчать про сферу діяльності підприємства.

За словами Свириденко, наступного року відбудуться й інші зміни у програмі єПідтримка. Подробиць поки що немає – за словами міністерки, нововведення залежатимуть від того, яким саме галузям економіки знадобиться підтримка держави.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Літнім українцям роздадуть 1000 грн на ліки: які умови