facebook

“Масаж для мозку”: як доводять до брейнгазму на YouTube

Вони шепочуть, повільно проводять долонями по різноманітних поверхнях і зазирають вам глибоко в очі.

Феномен АСМР (ASMR) сприяв появі цілої субкультури і привернув увагу великих брендів, які починають використовувати його з рекламною метою.

Олівія Кіспер створює відеоролики, перегляд яких викликає у глядача суміш приємних відчуттів.

Дівчина шепоче в мікрофон, постукує нігтями по різних предметах або погладжує їх долонею, шарудить обгорткою і навіть їсть перед екраном.

Усе це виглядає досить химерно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Її відео, однак, користуються шаленою популярністю. Ролики, опубліковані протягом останніх п’яти років, мають понад мільйон переглядів, а її канал на YouTube – 294 тисячі підписників.

Секрет простий – глядачів притягує можливість пережити приємні відчуття, відомі як автономна сенсорна меридіональна реакція. АСМР, або “брейнгазм” – це мурашки та приємне поколювання в шкірі голови і всьому тілі, яке з’являється на певні подразники.

Кіспер – представниця вже досить великої онлайн-спільноти влогерів, які створюють такий контент.

Відео мають дуже повільний, майже гіпнотичний темп і тривають зазвичай від 25 хвилин до години.

На цих відео зазвичай молоді і привабливі жінки виконують якісь шаманські дії: вони пестять і погладжують різні предмети, повільно розчісують волосся і шепочуть.

Дехто називає це “масажем для мозку”, мета якого досягти всепоглинаючого відчуття нірвани.

Для точної передачі звуків використовують високоякісне звукозаписне обладнання, як-от стереофонічний мікрофон, який відтворює тривимірне сприйняття.

Два з останніх викладених Кіспер відео зняті в грайливому тоні. Одне з них називається “Поїдання зміїних яєць”, насправді йдеться про екзотичний фрукт, а друге – “Шшшш! Усе буде добре!” заколисує і сприяє спокійному засинанню.

Десять років тому шепотіння на камеру навряд чи було прибутковим заняттям, але сьогодні створення різних звуків стало не лише соціальним феноменом, але й способом заробити пристойні гроші.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Масаж для мозку”: як доводять до брейнгазму на YouTube