facebook

Смерть дитини у лікарні: нові деталі події: батьки померлої дитини на 12 годин паралізували роботу лікарні. ВІДЕО

Смерть дитини у лікарні: нові деталі події
Крім того, керівництво лікарні повідомило, що батьки померлої дитини на 12 годин паралізували роботу лікарні.

Дворічний Давид помер у обласній дитячій лікарні 30 грудня. Ілона Дейнега розповідає, що до лікарні дитина потрапила 24 грудня з діагнозом «Обструктивний бронхіт». Дитину лікували, вона була активна і йшла на поправку. Але того дня стан хлопчика різко погіршився, за словами батьківки, після крапельниці. Ілона розповідає, що дитину відкопали приблизно о 13:00-14:00 годині, хлопчик заснув.

– Він прокинувся з дикими болями. Вже о 17:00 годині йому стало погано, крапали крапельницю імуноглобуліну, і дитині стало погано, — каже мама хлопчика.
Того фатального дня в лікарні з Давидом була мама і тітка. За їхніми словами лікаря вони чекали близько півгодини. Після дитину було доставлено в реанімацію і за кілька годин її не стало. Рідні малюки винуватцями трагедії вважають медиків.

— Ненадання першої допомоги це спочатку. Недбале ставлення – те, що коли ми просили про допомогу, всі мами чули, як я вибігала. Я вибігала з боксів неодноразово, всі мами чули, що я кричала, щоб терміново покликали лікаря, — каже Маргарита Дейнега, тітка померлого хлопчика.
Причини смерті дитини в лікарні не коментують з посиланням на те, що ще проводяться експертизи. Йдеться в сюжеті телеканалу Z. Але кажуть, що того дня в реанімації був справжній безлад, тому що родичі маленького Давида прагнули розібратися.

— Близько 10 людей, які є друзями та родичами батьків загиблої дитини, розбили скло, вибили замок та увірвалися до реанімаційного відділення. Вони побили двох медбратів, котрі намагалися їх стримувати, побили чергового лікаря. Наступного дня вони побили ліфтера та лікаря-кардіолога, – прокоментував Юрій Борзенко, директор Запорізької обласної клінічної лікарні, згадує.
За його словами, роботу реанімації, в якій, крім померлого хлопчика, перебували ще четверо хворих дітей, було зупинено. Проте медики не залишили дітей без нагляду. Загалом у медзакладі на лікуванні перебували 270 дітей. За словами лікарів, роботу лікарні на 12 годину було паралізовано.

— Усі боялися вийти зі своїх кабінетів. Черговий лікар та ліфтер зараз перебувають на лікарняному. Інші постраждалі отримали легкі тілесні ушкодження і працюють, — додав Борзенко.
Причину смерті дитини буде встановлено після отримання результатів судово-медичної експертизи. Лікарі кажуть, що дитина мала серцево-судинні захворювання, і протягом року хлопчик близько 10 разів проходив курс лікування в обласній лікарні, передає «Укрінформ».

За фактом смерті дитини наразі відкрито кримінальне провадження за невиконання або неналежне виконання медичним працівником професійних обов’язків. Крім того, лікарня подала заяву на батьків та родичів померлої дитини. За даними фактами відомості внесені до ЄРДР за ч. 2 ст. 296 “Хуліганство” та ч. 1 ст. 129 “Загроза вбивством” КК України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Смерть дитини у лікарні: нові деталі події: батьки померлої дитини на 12 годин паралізували роботу лікарні. ВІДЕО