facebook

Науковці з’ясували, як швидко коронавірус поширюється в організмі людини

Науковці з’ясували, як швидко коронавірус поширюється в організмі людини


Британські науковці визначили швидкість поширення коронавірусу SARS-CoV-2 в організмі інфікованої людини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Science Alert.

З цією метою був проведений перший у світі експеримент, під час якого дослідники заразили добровольців коронавірусом.

Для проведення дослідження вчені залучили 34 здорових добровольців віком від 18 до 30 років. Згідно з повідомленням, жоден з учасників ніколи не був заражений вірусом SARS-CoV-2 та не отримував вакцину від COVID-19. Усі учасники здали негативний тест на антитіла проти SARS-CoV-2 на початку дослідження, зазначають дослідники у своєму звіті.

Кожен доброволець отримав низьку дозу вірусу SARS-CoV-2 за допомогою крапель, які вводили в ніс.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як зазначається, дослідження ще не було рецензовано, але може дати уявлення про те, як розвивається легка форма хвороби COVID-19 від зараження до моменту, коли вірус виводиться з організму.

Після контакту з коронавірусом заразилися 18 добровольців з 34. У 16 з них розвинулися симптоми від легкого до помірного ступеня, такі як біль у горлі, головний біль, болі у м’язах та суглобах, втома, а також лихоманка. У 13 осіб зник нюх; у 10 з них нюх повернувся до норми протягом трьох місяців, а троє все ще відчувають проблеми після хвороби.

Як зазначають дослідники, у 18 інфікованих середній інкубаційний період (період від зараження до першого виявлення вірусу за допомогою тестів) склав 42 години. При цьому протягом інкубаційного періоду кількість коронавірусу в організмі людей швидко зростала.

Встановлено, що коронавірус може бути виявлений у горлі приблизно за 40 годин після зараження, в носі – приблизно за 58 годин.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Науковці з’ясували, як швидко коронавірус поширюється в організмі людини