facebook

Напої, які дієтологи рекомендують пити після COVID-19

Вживати ці напої корисно для профілактики постковідного синдрому.

Якщо ви зіткнулися з коронавірусом, то з усіх напоїв найбільш підходящим у період лікування для вас буде звичайна вода. Її ж слід вживати ві в період відновлення після одужання. Якщо ж ви стали жертвою так званого постковідного синдрому, що проявляється деякими стійкими і неприємними симптомами коронавірусу, які самостійно не проходять, то краще вживати морси з журавлини або обліпихи. Також підійдуть і настої.

При цьому під час відновлення слід утриматися від вживання деяких популярних напоїв, наприклад, чаю та кави. Буде розумним відмовитися і від підсолоджених газованих напоїв, а також магазинних соків із пакетів, при виготовленні яких використовується величезна кількість цукру. У період постковідного синдрому дуже важливо дати можливість організму відпочивати, а не витрачати зайву енергію на переробку не найкорисніших продуктів харчування та напоїв, а також на стрибки рівня цукру в крові, що викликають летаргію.

За статистикою, із постковідним синдромом має справу кожен третій пацієнт із коронавірусом, але це стосувалося Дельта-штаму. Омікрон, що викликає помірний перебіг хвороби, можливо, провокуватиме постковідний синдром рідше.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Напої, які дієтологи рекомендують пити після COVID-19