facebook

Медики назвали чотири несподівані симптоми OMICRON, які позначаються на чоловічому здоров’ї

Медики назвали чотири несподівані симптоми OMICRON, які позначаються на чоловічому здоров’ї

Омікрон в даний час є домінуючим штамом Covid у всьому світі, і, хоча він більш м’який, він все ж таки може викликати важкі та несподівані симптоми. Про те, як симптоми Omicron, можуть вплинути на чоловіче здоров’я пише The Sun.

1. Пошкодження судин та тромбів

Зазвичай ми вважаємо, що Covid викликає проблеми з диханням. Але дані показують, що вірус може проникати і, отже, викликати ушкодження кровоносних судин статевого члена.

Коронавірус проникає в ендотеліальні клітини кровоносних судин, що знаходяться в багатьох органах, що може завадити їхній нормальній роботі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дослідники з Майамі заявили, що Covid-19 може викликати широко поширену ендотеліальну дисфункцію в системах органів, крім легень і нирок… включаючи статевий член».

2. Тривала ерекція

Хоча “тривала ерекція” може здатися ідеальною для чоловіків, які бажають довше перебувати в спальні, цей побічний ефект далеко не сприятливий.

Медики повідомляли про випадки, коли ерекція чоловіків тривала годинами чи навіть днями.

Постійна ерекція, яка називається з медичної точки зору пріапізмом, може призвести до загибелі тканин, необоротного пошкодження або еректильної дисфункції.

3. Еректильна дисфункція

З самого початку пандемії лікарі почали попереджати, що Covid може спричинити еректильну дисфункцію у чоловіків.

Стан може компенсуватися величезним списком проблем, тому за чоловічим безсиллям може ховатися щось ще.

Але враховуючи, що інші судинні захворювання, такі як ішемічна хвороба серця, високий кров’яний тиск та діабет, можуть викликати еректильну дисфункцію, не дивно, що Covid може це зробити.

Доктор Райан Берглунд, уролог із Клівлендської клініки в Огайо, розповів LA Times, що бачив пацієнтів із цією проблемою.

4. Зменшення статевого члена

Дослідження 3400 осіб, проведене Університетським коледжем Лондона, показало, що з 200 повідомлених тривалих симптомів Covid менший пеніс був одним із рідкісних.

Згідно з висновками, опублікованими в журналі Lancet’s EClinicalMedicine, майже у п’яти відсотків чоловіків відбулося «зменшення розміру яєчок/пенісу».

Один чоловік визнав, що це сталося з ним, і експерти кажуть, що це, ймовірно, ефект доміно через пошкодження вірусом його кровоносних судин.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Медики назвали чотири несподівані симптоми OMICRON, які позначаються на чоловічому здоров’ї